Ni iz drugog puta danas Vučić nije saopštio javnosti da li ide na samit BRIKS 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u današnjem telefonskom razgovoru ruski predsednik Vladimir Putin dva puta pomenuo da je ono što je dobro za Srbiju, dobro i za Rusiju i da je ono što je dobro za Srbe, dobro i za Ruse.

Vučić je novinarima u Predsedništvu Srbije, nakon otvaranja izložbe posvećene 80. godišnjici oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, napomenuo da su on i Putin razgovarali kao prijatelji i ljudi koji se dugo poznaju.

„Tu je bila i lična nota u razgovoru, desetak minuta. Potpuno lična nota i ko su slabi lideri i ko su ovakvi, ko su onakvi. Veoma sam zahvalan predsedniku Putinu na tome što je uneo ličnu notu“, kazao je Vučić i dodao da je pravio i beleške tokom razgovora na kojima tek mora da radi.

Vučić je istakao i da Putin razume težinu poziciju Srbije.

„Kada bih vam ja sada rekao kako izgleda kada se 25 predsednika Vlada okrene u pravcu samo jednog čoveka i predsednika i kaže: ‘Zašto niste uveli sankcije, vi ste ovde jedini uljez'“, kazao je Vučić i dodao da se to nije desilo jednom, već „desetine i desetine“ puta.

„Pozicija Srbije nije jednostavna i uspeli smo da sačuvamo svoju nezavisnost i suverenost u donošenju odluka, što je izuzetno teško. Da li će biti i mnogo teškoća u budućnosti, nemam nijednu sumnju u to“, rekao je Vučić.

Podsetimo, Vučić je najpre, pre par sati, objavio na Instagramu da je razgovarao telefonom sa Vladimirom Putinom, a ni tom prilikom nije saopštio da li ide na samit BRIKS, gde ga je lično pozvao predsednik Rusije, iako je najavio da će danas, najkasnije sutra, da saopšti odluku.

Predsednik Srbije je najavio gostovanje na RTS sutra uveče, gde će, pretpostavlja se, konačno i reći da li će odazvati pozivu predsednika Putina i otputovati u Kazanj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari