Vučić: Briks nije moguća opcija za Srbiju 1Foto: printscreen / TV HAPPY

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da svakoga dana razmišlja o ulasku Srbije u Briks (savez Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike), ali da to trenutno nije moguća opcija za Srbiju.

Vučić je na televiziji Hepi prepričao svoj razgovor sa šeikom Muhamedom Bin Zajedom, koji ga je pitao da li želi da mu deca žive za 20 godina u Evropi koja će imati sedam ili osam posto svetske privrede, ili u nekom drugom savezu koji će imati 40 ili 50 osto, te da mu je rekao da namerava da Ujedinjene Arapske Emirate priključi Briksu.

Vučić je komentarisao i izjavu jednog od lidera liste Srbija protiv nasilja Miroslava Aleksića da na listi onih koji podržavaju Vučića to rade iz interesa, i rekao da je bezobrazluk da „čovek tako minornog obrazovanja sebi daje za pravo da kritikuje ljude koji su pročitali 10.000 knjiga više od njega“.

On je dodao i da je Dragan Bjeloglić snalažljiv gradski tip, ali da je za ljude koji su podržali Vučićevu listi – neznalica, s tim što ima poštovanja za njega kao glumca i režisera, ali da „Aleksić ništa ne zna ni o čemu“.

Vučić je ispričao i da je nekadašnji predsednik Slobodan Milošević bio čovek izuzetnog nastupa, ali da mu je zamerao što nije bolje sagledavao spoljne okolnosti i čekao bolje prilike, kao što je učinio Azerbejdžan.

Smatrao je kaže, da je Milošević posle pet ili deset dana trebalo da prekine bombardovanje, ali da on svakako nije kriv za to što se Nato odlučio za taj potez bez odluke SB UN.

Kazao je za sebe da veoma oprezan i da nije spreman da se priliva srpska krv niti da bude na vlasti bez legitimiteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari