Doći će do promene u oko trideset do četrdeset opštinskih odbora Srpske napredne stranke. Naš cilj je podmlađivanje stranke i stvaranje bolje partijske strukture, naročito nakon detaljne analize izbornih rezultata – izjavio je za Danas lider SNS Aleksandar Vučić, potvrđujući naša nezvanična saznanja da se među naprednjacima, nakon njegovog i formalnog dolaska na čelo stranke, spremaju korenite reforme.

Kako je Danasu rečeno iz izvora u SNS, nova kadrovska i organizaciona rešenja u više desetina lokalnih odbora te stranke treba očekivati do kraja godine. „Nema tu mnogo da se priča. Oni koji su loše radili i nisu zabeležili dobar rezultat na lokalnim izborima nemaju čemu da se nadaju. Biće zamenjeni mlađim, ambicioznijim ljudima, koji će mnogo više da grebu za sopstvenu stranku“, kaže sagovornik Danasa blizak vrhu SNS i dodaje da će o smenama, ipak, odlučivati Predsedništvo stranke.

Podmlađivanje naprednjaka „na vrhu“ počelo je na stranačkoj Izbornoj skupštini krajem septembra, kada su na neke od najodgovornijih dužnosti izabrani novi, mlađi ljudi, a među njima Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Igor Mirović, Branislav Gašić, Goran Knežević, Jadranka Joksimović, ali i sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Radomir, koji od tada obavlja funkciju predsednika Izvršnog odbora.

Aleksandar Vučić je tada, u svojstvu novog predsednika SNS, s obzirom na to da je nekoliko meseci obavljao funkciju v. d. predsednika, najavio da će naprednjaci drastično podmladiti stranačko rukovodstvo. „Pred nama je ogromna odgovornost, mi znamo da je naša stranka ta koja će nositi i voditi Srbiju u narednoj deceniji. Da bismo to uradili, moraćemo i sebe da menjamo“, objasnio je Vučić na Izbornoj skupštini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari