Vučić danas prvo sa ambasadorima Kvinte, pa sa ruskim i kineskim ambasadorima 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon jučerašnjih događaja na severu Kosova sastaće se danasa najpre sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika na Andrićevom vencu, dok je najavljen sastanak i sa ambasadorkom Kine Čen Bo u 12 sati.

Vučić je sinoć u obraćanju javnosti poručio Kvinti (Amerika, Nemačka, Velika Britanija, Italija, Francuska) da umiri svoje čedo.

On je sinoć razgovarao telefonom sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom i potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Republike Italije Antonijom Tajanijem.

Juče je došlo do sukoba Srba sa severa i pripadnika Kfora ispred opštine u Zvečanu. Srbi su se okupili ispred opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom potoku kako bi protestovali protiv gradonačelnika iz albanskih partija koji su pobedili na izborima koje su Srbi bojkotovali.
Gradonačelnici su uz velike tenzije ušli u zgrade opština.

NATO je sinoć saopštio da oštro osuđuje ničim izazvane i potpuno neprihvatljive napade na vojnike misije Kfora na severu Kosova i pozvao sve strane da se uzdrže od poteza koji pojačavaju tenzije.

Vojska Srbije je podigla borbenu gotovost na najviši nivo i juče je raspoređena na administrativnoj liniji. Vučić je sinoć otišao da obiđe raspoređene pripadnike vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari