Vučić danas u Dubaiju na Samitu o klimatskim promenama, susret sa evropskim zvaničnikom 1Sameh Shoukry, COP27 president, center, attends the opening session at the COP28 U.N. Climate Summit, Thursday, Nov. 30, 2023, in Dubai, United Arab Emirates. (AP Photo/Peter Dejong)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde će u Dubaiju učestvovati na Samitu o klimatskim promenama – COP28 u organizaciji Ujedinjenih nacija.

Vučić će se, posle ceremonije otvaranja, obratiti učesnicima Samita, a planiran je i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima nekoliko zemalja na marginama ovog skupa, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Na otvaranju samita Vučić se sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

„Izuzetno važan i dobar razgovor sa Šarlom Mišelom. Razgovarali smo o svim strateškim pitanjima od značaja za Srbiju i Evropu“, naveo je Vučić na svom Instagram nalogu.

Vučić je istakao da je uveren da će Srbija u godinama koje su pred nama otvoriti vrata punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari