Vučić: Dijalog nastaviti kad Priština ukine takse

Ostavite komentar


  1. Evo citam kako shiptari najavljuju da se razgovori nastavljaju u Feb – videcemo ko laze.
    Hajde da stavimo tu pricu o taksama na stranu (posto je gazda organizovao predstavu) sta se desi sa teroristickom vojskom dok ministri iz Srpske liste (produzetak SNSa) sede u toj `vladi`? Kako je to progurano i vise se i ne spominje? Zar mislite da je sav narod glup i da mozete tako da ga obmanjujete do sudnjega dana – to jest OTIMACINE 17% Srpske teritorije!!!

    1. @test01*** Ko je „oteo“17% srpske teritorije?! Ljudi koji tamo žive?To je nonsens!Vi bi teritoriju a bez državljana albanske nacionalnosti i to je poznato odavno!

        1. @Svetozar*** Pa probajte,kao i 1999.god! Mali je problem što nemate pouzdanog saveznika pa morate „glavom kroz zid“ da bi saznali šta je tvrdo !

      1. Ala,“Kvaka 22″,uživate da mlogo lupetate nonsense! To je poznato odavno: podmećete laži kao apsolutnu istinu – da na Kosovu i Metohiji,kobajagi, uopšte nema Srba,a,iako ih je 1999. proterano oko 250.000,tun još uvek živi preko 100.000 Srba! Za Vašu izvrnutu logiku samo jedan podatak: U Kaliforniji,u SAD, živi preko 90 posto Meksikanaca,pa,ipak,to nije nova meksiko država! Posebno je razlog da ,POD HITNO,potražite pomoć i usluge nekog dobrog psihijatra, jer vi se,u drugom ovde svom ispisanom komentaru,na otvoreno fašistički način, oduševljavate,i iživljavate,podatkom o genocidnom ubijanju i proterivanju 250.000 Srba iz Hrvatske!Sram Vas bilo! (Gospodo uednici,medijatori i adminidtratori ove Danasove cenjene elektronske OFLINE mreže: nadam se da nećete,ovom prilikom,baciti u koš ovo moje opravdano reagovanje i tako lišiti osude krajnje šovinističkog stava gospodina „Kvake 22“)

  2. Evo predloga za rešenje srpskog (i kosovskog) pitanja :
    Obzirom da Srba na Balkanu ima 8 miliona (6,1 u Srbiji; 1,1 u Srpskoj; ostalo u susednim republikama i pokrajinama), da bi se napravila REALNA Srbija, po uzoru na evropske nacionalne države (u kojima živi 2 miliona Srba kao dijaspora),
    neophodno je da u sastav Srbije uđe Srpska i sever Kosova, i da se izborimo za poboljšan pravni status Srba u susedstvu (ZSO, autonomija,..) kao i zaštitu srpskih pravoslavnih svetinja !

    1. Poboljšan pravni status Srba?
      Bili su takvi super dobri predlozi kao Z1 u hrvatskoj, samo što ga je drug Sloba i njegovi partneri i kolege, Dačić. Vučić, Nikolić, Šešelj…… sve po redu odbili. Kako se je završilo ,dobro svi znaju, a narod njima još veruje i glasa za njih.

      1. Vidis to je prica koju plasira zapad na osnovu kojebse prave „korisni idioti“ u Srbiji a imaju za cilj da amnesziraju zapad od ucesca u najvecem wtnickom ciscenju posle WWII.Ti kao strucnjak mi reci da li su Hrvati to prihvatili?

        1. Nije to priča zapada, jer sam u to vreme već bio na zapadu gde sam poratio tadašnje događaje u ex YU republikama. Tada se događalo toliko stvari o kojima RTS i štampani mediji uopšte nisu govorili. Najvažnije je bilo kao i sada, opozicija laže, to su strani špijuni i opet u krug. Za to vreme st se derali po mitinzima“Slobo Srbine“ i ostale sendvičarske floskule koje se, eto i posle 20 godina ponavljaju.

        2. Pre bilo kakvog odbijanja sa strane Hrvata je bilo odbijanje sa srpske strane. i još nešto. Saznaćete kroz nekoliko godina da je Milošević planirao proterivanje Srba iz Hrvatske jer je hteo da taj narod naseli na Kosovu. Etničko čišćenje je sam SM planirao sa svojim pomoćnicima.

      2. Zar ne bese prica za Z1 da Srbima isti nikada nije ni predlozen, lepo napisan, prvo ga procitase Hrvati, … pa u Nemacku i Americku ambasadu kod Galbrajta, ‘po misljenje’, i kada su im obecali da ce stati iza njih u slucaju neprihvatanja, brzo su otrcali da kazu Srbima ; ‘NE’?!

        1. Z1 su prvo odbili Martić i njegovi, a po čijem naređenju to se zna. Galbrajt je bio jedan od tvoraca tog plana i za njega je rekao da je to osnova za pregovore tako da se posle prvog NE, Hrvati nisu službeno ni izjašnjavali jer nije bilo potrebe.

  3. A,znači li TO da zvanično formiranje šiptarske vojske na srpskoj zemlji nije NIKAKAV razlog za suspenziju pregovora u Bruselu? (Koji su inače,dosad,,apsolutno svi, bili protiv Srbije?!)

    1. Kada se formirala DERZAVA KOSOVA na „serpskoj zemli“ podrazumeva se i sve atributi derzavnosti pa i VOJSKA KOSOVA na „serpskom teritoriji“ 🙂

        1. A zasto ?

          i zasto set se bunili do sada pa i sazvali SB UN zbog formirnje Vojske Kosova onda , mi vec smo imali vojsku od UCK pa naslednik je bilo TMK pa onda FSK sad samo smo ozvanicili sa zakonima .

          1. Kao prvo, ne postoji nikakva drzava na Kosovu, ta tvorevina je samo jedan PROTEKTORAT. Izdrzavani, nefunkcionalni i medjunarodno nepriznati PROTEKTORAT.. Nesposobnost uclanjenja u UN, UNESCO, Interpol, Savet evrope, OEBS itd je sasvim dovoljan dokaz za sve sa vise od dva grama mozga. Isto tako, ne postoji ni nekakva vojska. Za vojsku je potrebno deset i vise godina, milijarde evra, konstantna novcana i politicka podrska SAD… A toga ce biti sve manje i manje. sada imate mnogo manju podrsku nego pre deset godina a za deset godina je uopste vise necete imati- svima je vec jasno sa kim imaju posla.

      1. Šum interesant,U.S of Albania! Alji,kad se već SERPSKOJ ZEMLI rugate,,ispisujući je pod znake navoda,moram da Vas podsetim na naučnu,istorijsku činjenicu – jer se,očigledno, Vi služite čistim falsifikatima na tom planu – da: Vi,Šiptari,nemate ni jedan jedini toponim na svom jeziku na toj,nesumnjivo,SRPSKOJ ZEMLJI, na Kosovu i Metohiji,a da je cijela Albanija premrežena,u hiljade slučajeva,čisto srpskim imenima gradova,sela,zaselaka,rijeka,planina i drugih geografskih pojmova! (Ako insistirate,u sledećem javljanju ću vam navesti konkretne primjere!) S obzirom da topnimi ne nastaju ZA DAN, NEDJELJU, MJESEC I GODINU,nego da je potrebno da prodje stotine i hiljade godina da jedan geografski pojam stameno zaživi,molim Vas da Vi, U.S of Albania,kao – ne sumnjam u to – obrazovana osoba, IZ TOGA izvučete odredjene zaključke! (Za sada toliko!)

    2. Aman, … covek je lepo obecao kome treba, potpisivanje siptarske nezavisnosti jos 2012 godine, i nije promenio misljenje. … Sada, kada su njegovi deciji scenariji sa novim granicama, porezima i siptarskom vojskom provaljeni, foliranja ne prolaze, ostao je sam sa sobom. On ne zna, ne sta, nego, kako da objasni Srbiji sta je potpisao u Briselu. Taj ce se ‘jednog lepog Februara’ vratiti sa potpisanom veleizdajom odande, pa pravo na TV Pink da objasni ‘krezubima’ kako je odlucio da se zrtvuje za njih, a svom pilotu drzavnog mlaznjaka u Surcinu da ne gasi motore dok se ne vrati, … i onda gledao da li ce narod sa buldozerima ili vojska da izadje na ulice, … to je nas Vucic!!!

  4. Setnje nastaviti,dok Vucic Aleksandar ne umukne,i dok patriote,ne vostanu od TV ekrana-malih prijemnika mozdanih talasa Predsednika…Do Djurinog petka,za pravoslavne…

  5. Srbija je uvek bila za sporazum i dijalog, ali nikada dok su ove sramne mere na snazi. Nadam se da ce pritisak sa svih strana, a sada i Amerike uticati na Pristinu

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.