„Možda je prvi korak demistifikacija tzv. Ohridskog sporazuma“: O Vučićevoj najavljenoj diplomatskoj ofanzivi za prava Srba na KiM

Ostavite komentar


  1. Ohridski sporazum se mogao javno pročitati, kome nije jasno da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova onda nema potrebe da čita.

  2. @Sava jesi ki ga ti procitao? Ohridski sporazum kaze da moramo priznati nezavisnost kosova ako ne de jure onda de facto

  3. Gospodine kako možete da poredite dve Nemačke koje su podeljene na zapad i na istok pa samim tim i na političko neslaganje među njima dok su bile dve nezavisne države . Ujedinjenjem su ta neslaganja prevaziđena jer je to jedan narod koji je pre fizičke podele bio jedinstven u jednoj celovitoj Nemačkoj .Takvo poređenje Srbije i Kosova sa Nemačkom nemože biti , jer jednostavno nije prirodno , već je nametnuto ratom a potom okupacijom . Okupacijom jer Amerika nije dobila dozvolu Srbije , da na njenoj teritoriji KiM postavi svoju vojnu bazu Bondstil . Takođe to nije dobila ni jednom odlukom saveta bezbednosti UN .Savet bezbednosti Un je postavio svoju vojnu bezbednosnu silu kao jedinu a to je KFOR .Ni to nije ispoštovano pa su svim učesnicima i organizatorima pregovora , jednostrano formirali od bivše terorističke UČK kosovske vojne snage i policiju ne čekajući ishod dogovora o statusu već unapred sebe proglasili državom . Samim tim je pogažen Kumanovski sporazum i povelja UN 1244 koju i vi preskačete pa pozivate na nametnuto iznudom a ne eventualnim dogovorom priznaje države Kosova ?Obrazlsžući da je to za dobrobit „suživota“ Srba na Kosovu , ja dodajem u „enklavama “ a pravi je izraz geto u najgorem smislu te reči.

  4. Vrlo je zanimljivo kako je to gospodin Božinović stavljao ZAGRADE i tekst unutar tih zagrada u tekst koji novinarka označava kao CITAT.
    Ima još zanatskih zanimljivosti u delu koji je pripisan g. Božinoviču.
    Sa ostalom dvojicom je bilo lakše. Oni tačno znaju šta je poželjno da kažu. „Naši su.“

  5. @Milorad
    Jedino je bitno priznanje de jure. De facto Albanci na Kosovu sve imaju od Kumanovskog sporazuma. Uzgred, broj zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova se stalno smanjuje godinama unazad.

Ostavite komentar


Politika

Marina Raguš, bivša radikalka, govornica na „Danima Amerike“ 8

Marina Raguš, bivša radikalka, govornica na „Danima Amerike“

U Skupštini Srbiji svašta je moguće, pa i da potpredsednica parlamenta Marina Raguš, dugogodišnja radikalka, zatim članica SPAS Aleksandra Šapića i konačno poslanica SNS bude jedna od govornika na "Danima Amerike". Štaviše, ona će uputiti pozdravne reči na ovoj manifestaciji, koja će biti održana 20. septembra u zgradi parlamenta.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.