Vučić posle sednice predsedništva SNS-a: Do večeras prikupljeno 20.000 komada različitog naoružanja 1Foto: printscreen/ Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je do večeras prikupljeno 20.000 komada različitog naoružanja.

Na sednici Predsedništva SNS razgovaralo se o aktuelnoj situaciji u zemlji i o skupu u Beogradu i o Skupštini SNS koja se održava 27. maja u Kragujevcu, naveo je Vučić.

Do večeras smo uspeli da prikupimo do 20 hiljada različitog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava, to je najveći uspeh koji je Republika Srbija mogla da napravi u tekom trenutku posle velikih tragedija koje su nas zadesile, rekao je Vučić i dodao da je ponosan na ljude koji predaju oružje. „Za toliko oružje smo danas sigurniji – za gotovo milion metaka različitog kalibra… ne znam na šta bi to otišlo, ali za toliko su naša deca i građani sigurniji“, naveo je.

Vučić je rekao je da se na Predsedništvu SNS razgovaralo o situaciji na KiM, o kompromisu i čuvanju vitalnih interesa zemlje, o ekonomskoj situaciji. Zatražili smo od Vlade da intenzivvnije i napornije pristupi i reformi u javnom sektoru, ali i hrabrijem nastupu daljem dovođenju stranih investitora i da se rešavaju problemi ljudi, dodao je.

On smatra da je SNS Kor stranka, i ako izgubi izbore na četiri godine, da će imati 12 godina dominacije. Važno je da se stranka pripremi, sa novim rukovodstvo odgovori na nove izazove, da podmladi stranke, a 27. će delegati doneti odluku da li će SNS da se priključi pokretu i učestvuje u tom pokretu i bude njegova velika snaga, naveo je.

Kako je dodao, bilo je reči i o skupu koji je najavjen za 26. maj u Beogradu.

On je govorio i o mitingu SNS koji je zakazan za 26. maj.

„Nije to miting SNS niti nikakav kontramiting, to je običan skup koji pravimo svake tri, četiri godine, poslednji u aprilu 2019. Ovo je skup za sve ljude, dobre ljude Srbije, i koji su užasno pogođeni onim što se dogodilo pre desetak dana i koji traže izlaz za našu zemlju, ovo je skup za one koji hoce da podrže one koji su izgubili najbliže“, rekao je Vučić.

Podsetimo, sastanak Predsedništva SNS  održan je u sedištu stranke na Novom Beogradu, a sednici operativno-političkog stranačkog tela prisustvovao je i predsednik stranke Aleksandar Vučić.

Sednici su prisustvovali i najviši funkcioneri SNS – Ana Brnabić, Miloš Vučević, Vladimir Orlić, Bratislav Gašić, Aleksandar Martinović, Petar Petković, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Aleksandar Šapić, Zlatibor Lončar, Maja Gojković, Siniša Mali, Nebojša Stefanović, Goran Cvetanović, Vladimir Đukanović, Zoran Đorđević, Sandra Božić, Mirsad Đerlek i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari