Vučić dobio upozorenja zvaničnika SAD da ne raspisuje parlamentarne izbore dok ne ispuni Ohridski sporazum?

Ostavite komentar


  1. A kako su to Amerikanci zamislili? Vucic treba da im potpise priznanje „drzave kosova“ i nakon toga mogu da se odrze izbori na kojima ce pobediti ko? Neki fanaticni obozavatelj NATO-a, Amerike, Nemacke i njihove politike ili neki ultra-nacionalista koji ce ponistiti sve sta je Vucic potpisao? Naravno, ako do tih izbora uopste i dodje i ne izbije pobuna 5 minuta nakon tog eventualnog potpisa Vucica da Srbija priznaje tu albansku naci tvorevinu na Kosovu. Ovakvim izjavama i ovakvim pretnajma iz SAD (ako su autenticne) samo raste popularnost nacionalista u Srbiji, to bi bar trebalo da bude jasno.

  2. Ovde je receno jasno i glasno ko komanduje i protestima, i Vucicem, i kurtijem, paradama, i izborima i rasrbljavanjem balkana

  3. Slično su Amerikanci govorili i za Miloševića, faktor stabilnosti na Balkanu, a potom su usledile demokratske bombe. Plašim se scenario ne bude isti, militantne demokrate i autokrata.

  4. Sasvim je logicna tvrdnja da SAD-ve ne zanima unutrasnje stanje u Srbiji.Ne zanima ih demokratija,sloboda medija,podela vlasti,transparentna ekonomija…….jer su Imperija i u ratu(ilegalnom,ispod stola)sa Rusijom.Vucic ne samo da je meki trbuh preko kod ce oni ostvariti svoje interese vec znaju da ce Vucic prodati(ako treba)i rodjenu majku da bi zadrzao vlast.Vucic je sad u makazicama.Obecao pare penzionerima a da nece rapisati izbore.Penzioneri ce dzabe dobiti(pozajmljene)novce.Sto je za naseg “postenjakovica“ veliki stres.Jer sledeci put ce im morati dati tri puta vise da bi glasali za njega.Pritisak spolja je da ne ide u izbore a iznutra da ide.Sto znaci da se ovaj,kako sam kaze-veteran u politici,polako ali sigurno priblizava svom prirodnom stanistu-Zabeli.

  5. E sad ja pitam admine i redakciju zasto ne objave moj komentar kada kazem da su Amerikanci i Englezi najvece planetarno zlo, kada kazem da Amerika i americki ambasador u Srbiji siri maligni i kancerogeni uticaj a ne Rusija i Kina , da se svuda po svetu mesaju u uutrasnja pitanja drugih zemalja i da su izazvali sve ratove po svetu . Zasto se pustaju komentari samo koji velicaju ovo svetsko zlo.

  6. na pravom mestu:Dennis Schröder je kao klinac igrao košarku u parku grada Braunšvajga,kad je slučajno tuda prolazio sportski radnik i preporučio mu je da trenira košarku!-Ostalo je MVP!

  7. @w. U zavisnosti od toga koja strana je dominantnija u tom momentu na Balkanu. Ako istok bude dominantniji (po nas ne valja nikako), pobedice nacionalisti. Ako zapad bude dominantniji (po nas opet ne valja nikako), pobedice NATO, EU, USA….

  8. Богами овај ме текст учвршћује у уверењу да гласам за умерено десну опозицију брате јесам за парламентарну демократију, јесам још више за слободу медија али да признамо Косово никад.

  9. Tipična bajka iz serije teorija zavere: zna se odakle to dolazi jer je uvek u istom tonu.
    Niko ne može tako nesto da „zabrani“, to su gluposti! Ako je vecina naših „diplomata“ na ovom tripu, onda nazdravlje. Kao dokaz samo jedan primer: „Sa ‘Zadrugom’ i ‘Elitom’ se ne može na Zapad. “
    Ti formatu dolaze sa zapada ali (!):
    1) tamo nikome ne pada na pamet da ih finansira državnim novcem, dakle nema nikakve nacionalne frekvencije/licence, i
    2) tamo REM radi svoj posao i ne zavisi od trenutne vlade.

    Neverovatno ko sve i kakvo „znanje“ prosipa po našim medijima, zaista neverovatno.

    Uzgred: javni servis, dakle prevedeno na srpski RTS, na zapadu ima ustavom zagarantovanu urednički slobodu rada, a država ga finansira od poreza baš zato da ne (!) bi bio pod uticajem ovog ili onog političara, lobiste, kompanije, itd.

    Ovde nema ništa od svega toga, ovde ko pobedi na tzv. „izborima“ je iznad zakona i tako se i ponaša.

  10. Gospodin je pogrešio , jer nije bio baš neki pregovarač, a sad je pokazao pravo lice izdaje i prodaje vere za večeru, a velika demokratija koja sama sebi krade izbore, preti i ona odlučuje kad će biti negde neki izbori. Kikdnuli su na bajnoj opoziciji, prodali im rog za sveću.

  11. Da ga sklone,vala ko god,dosadili više,evo 11ta godina,svake godine isto,vala dosadiste svima,mada se i niste pokazali da vladate ( Ovi su loši,pretedenti za nijansu bolji).

  12. Sluga Amerike i Sorosa ,on nekog proziva da je strani plaćenik,učenik Vjekoslava Šešelja….

  13. Sto se mene tice ne bih da mi se preslikava Americka demokratija, rekose Amerikanci kod njih je demokratija samo oko izbora Predsednika mada i to je upitno, zar ne. Ako je g. Vucic obecao drzace ga koliko god mogu dok ne ispuni obecano, jer oni nisu kao kod nas kada g. Vucic obeca ali ne ispuni, nesto malo i ispuni da bi se zaboravila ona druga obecanja. Ako su u pitanju evropsek integracije mislim da bi imali vise sagovornika u opoziciji. Ono atlanske je malo teze ipak je bolje biti vojno neutralan, moje misljenje. Sa druge strane mislim da bi opozicija sto se tice KiM donekle bila kooperativnija u odnosu na g. Vucica ali izgleda da Amerikanci vole da se drze obecanog bez obzira na stanje u doticnoj zemlji. Jest da bi se izborima prolongiralo resenje KiM ali sam misljenja da bi imali mnogo cistiju situaciju. Ziveli

  14. Amerikanci nece dati Vucicu vanredne parlamentarne dok ne ispuni Ohridski sporazum, je tvrdnja. A dokaz, pa naravno, ne postoji. Jos jedna od milion nagadjanja u stilu „sto je babi milo to joj se i snilo“, od strane bivseg diplomate. Nevrovatno je kako najbizarnije tvrdnje mogu da ovde postanu apsolutne dogme koje nije potrebno dokazivati.

  15. Da, Kosovo je dao AV, a ne Srpske komunjare, sve Sumadinci, Tromoravci, koje je Broz, Ustavom iz 1974. zedne preko vode preneo!

  16. Godinama ja govorim ko je gazda ovde. I sva ta priča kako je narod kriv jer bira ovog velikosrbima koji kasapi srbiju je laž. Osoba koja drži sve medije ucenjuje ljude radnim mestom kad ni to ne pomaže šalje batinaše stalno plaši i zatupljuje narod koji je izmučen ratovima i sankcijama uz sve to ima prećutnu podršku sa zapada pa naravno da će da pobedi. I naravno da će biti pušten niz kolzetsku šolju ka drug mu Milo kada obavi sve ono zašta je doveden na vlast. S druge strane Amerika uopšte nije gadljiva na auokrate sve dok su na njenoj strani pa pogledajte prvo listu saveznika na bliskom istoku i biće vam jasno.

  17. Amerika hoće nas na zapadu, ali bez resavanja statusa kosova to nije moguće. Te će oni tolerisati sve dok se de fakto ne prizma Kosovo , a tek onda vladavina prava i demokratija.
    Redosled je bio skedeci :
    1. Saradnja sa hagom ( koštunica 2004)
    2. Razlaz sa crnom gorom ( koštunica 2006)
    3. Sporazum o pridruživanju ( Tadić 2008)
    4. Pregovori sa kosovom ( vucic 2012)
    5. De fakto priznanje. ( vucic 2024)
    6. Vladavina prava ( cuta , marinika i Miki 2026)
    7. Zvanično Priznanje i ulazak u EU (ružić 2032)

  18. Neprirodno da sad podrzava autokratu? Pa sa vama nesto nije u redu…. Cujem u Saudijskoj Arabiji cveta demokratija. Sve je to politiku I interes, nema to pravde i demokratije, to je za naivce.

  19. Ha,ha kakve gluposti? Neće dati Vučiću izbore jer će ih izgubiti. I čime mu onda prete ako neće da ga smene!? A Vučić hoće da ide na izbore da bi ih izgubio, a opet neće na beogradske jer bi ih izgubio. Niđe veze i logike!

  20. Kako je to u interesu SAD-a „da se napravi dalji blok uticaja Rusije na ovim prostorima?“ Molim vas objasnite mi tu cinjenicu postovani novinari i politikolozi.

  21. Ama ljudi objasnite neko taksativno šta sadrži odnosno šta su naša prava i obavezau tom ohridskom sporazumu

  22. Amerika / NATO je jedini razlog zasto na balkanu danas imamo mir. Ako bi se povukli, tog trenutka bi nasi seseljoidi u savezu sa KGB zapoceli krvoprolice. Srbiju normalan svet moli da se urazumi i prihvati normalan zivot i rad, da se okane bolesnnog nacionalizma.
    Ameri su jedini od stranih drzava koji direktno i bez uvijanja kritikuju SNS. Vulin je pod sankcijama kao i DOdik, obojica su oznacena kao teski kriminalci. To je poruka Aleksandru Vucicu, cista kao suza. Sve sto su rekli za Vulina posredno je poruka upucena predsedniku Vucicu.
    Medjutim nasi analiti cari i dalje sire nebulozne informacije kao ovde u ovom tekstu. Problem Srbije je sto je opozicija antievropska i antiamericka. Ajde vise onda da zavrsimo sa zapadom, ako nam je bas volja postanimo Belorusija, vec smo ruska gubernija u ocima modernog sveta.

  23. Jel to Amerika sinonim demokratije ili užasna batinaška nacija koja gospodari po svetu topizom. Jednoj suverenoj maloj drzavi da govori kad i sta i kako da raspisuje ili batina sledi.

  24. A kako Vujovic to zna? Rekao mu je Vucic, mozda neki americki diplomata ili zvanicnik koji je i zapretio ili se radi o konstrukcijama i spekulacijama? Ako je ovo trece, onda je ovakvim tekstovima mesto u tabloidima, ili je Danas postao tabloid?

  25. Koga bre briga više šta misli i želi Amerika.Silni analitičari lupetaju kao i do sada i sve obrnuto.Vučić će udariti sankcije Rusima,traži Amerika,svi pričali s on ih neuvede,šta god pričali ništa se ne desi

  26. Ni nas neinteresuje mišljenje tamo neke Amerike.Srbija mora da se vrati svom narodu,svojim korenima,a ne da slušamo šta nam zapad kaže.

  27. Kakav bezobrazluk! Oni da odlučuju kada će biti raspisani izvori, ma vrhunac bezobrazluka. Srbija je suverena država. Amerikanci i Englezi, najveće zlo sveta.

  28. A Nebojša Vujović sve ove detalje zna jer mu ih je CIA dostavila, ili je bio na brifingu u ambasadi?

  29. Neka pita amere, da li im odgovara jos jedan sukob u evropi!?
    Nisu ameri toliko spremni da ratuju sa celim svetom, a ovde se ne govori o licnom problemu Vucica i amera, nego o buducnosti Srbije.
    Razmisli narode, hocea li biti slobodni rob, ili slobodan covek???

  30. To ne moze biti i u suprotnosti je sa cinjenicom da je Grbovic kupio jedno ipo novo odelo kao covek koji zeli da potpise…i ondak,sta ce im Vucic ,a ?

  31. A ko je to SAD da nesto Srbiji zabranjuje. Eto vidi se kako bi nam Bili kad bi ova takozvani opozicija dosla na vlast. Takav bi suvetenitet I nezavisnost imali. Kako drugi kazu.

  32. Pa ako ispuni Ohridski sporazum, dzabe obecao penzionerima pare, dzabe se blamirao sa onom korpom. Ljudi progledali. Pa zar onda da raspisuje izbore na kojima sigurno propada?
    Morace jos da kukumavci i uzdise ne bi li kupio jos neko vreme.

  33. A kada je pa Ameriku ili neku silu to zanimalo stanje u Srbiji,normalno je da gledaju svoj interes. Licemeri!

  34. Inače se ne mesaju u izbore druguh država. Koja providna politika sile. A sad kao to je razlog da se izbori ne održe. Moj naride odosmo u anarhiju i diktaturu.

  35. Ja da se pitam do kraja 2023 bih tri puta raspisao te izbore za koje ovaj gospodin tvrdi da ih ameri ne dozvoljavaju. Pa da vidimo!

  36. Eto sada se vidi ko vodi zemlju i Drzavu Amerika,nesmeš ovo nesmeš ono,,nema domacina da lupi u sto i kaze dosta je bilo mešanja unutar naše zemlje,i nametneš im rezoluciju i vracanje vojske i policije na k i m kojim su se obavezali nema cutnje i povlacemja vise,,sve ide gore i gore,kurti tadi sve i svasta oni cute pa dokle to više tako,rukom o sto i Stop

  37. Sram vas bilo. Naslov je mišljenje jednog čoveka. I…ništa više.
    Isti ste kao Informer, Kurir, Ali…Bog te pita koliko ih ima. I svi TV.
    Malo ste pismeniji i manje šareni ali projektuje te poluistine sve češće. Beogradska posla. Pare.

  38. Nebojša Vujović? Auu čoveče šta ti napriča? Dobio upozorenje, ti znaš? Kako znaš? Ta priča nebi prošla ni kod Muje pandura. Nešo Paranoja, misliš da ovo čitaju samo neki a ne svi? Zadnje što može proći sada u RS je uslovljavanje i ucena, to ameri znaju. Nešo priča ti je šuplja ko Kurtijeva diplomatija.

  39. Kod gospodine Ace. Divan I nazalost tacan izraz : ameri rade sve radi rasrbljavanja Balkana.
    A ko I’m pomaze u tome ostace zapisan u istoriji kao Brankovica.

  40. Kad vec ovako dobro poznaje demokratiju Evrope,isporucite je u Evropu pa neka njima pokusa pametovati a mi da se oslobodimo smeca.

  41. Mislim da je red da u SAD počne proces dezintegracije na 50 nezavisnih država! Da malo se okrenu sebi i vode računa o sebi! Što je mnogo i previše je!!! A i dolar već poodavno je krvav i smrdi

  42. Rubin odredjuje…….? Kako se samo usudjuje da prozbori bilo koju rec? Ljudska bestidnost nema granice! Mozda oni i mogu da manipulisu politicare, ali narod…..nikada! To nikako da im postane jasno????

  43. E moj diplomato, Amerika i njihove „demokratske vrednosti“. Kakve su nam diplomate bile, dobro smo prošli

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.