Vučić dočekao Šolca u Palati Srbija: Šta je dalje planirano? 1Foto: Instagram/Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je jutros u Palati Srrbija nemačkog kancelara Olafa Šolca, koji je sinoć doputovao u Beograd, a posle radnog doručka najavljen je sastanak u četiri oka.

„Važan radni dan je pred nama, dan koji će umnogome uticati na brojne aspekte budućnosti naše zemlje i koji će dati snažan zamah jačanju odnosa izmđeu Srbije i Nemačke.

Sa  Šolcom razgovaraću i o drugim pitanjima od velikog značaja za Srbiju, uveren da ono što radimo danas, postavlja čvrst temelj za budućnost ne samo naših bilateralnih odnosa, već i jačanja saradnje i povezivanja u regionu“, objavio je Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Šolcu i Vučiću potom će se pridružiti i potpredsednik Evropske komisije za energetiku Maroš Šefčovič.

Šolc i Šefčović učestvovaće na Samitu o strateškim sirovinama u Palati Srbije gde će, kako je najavljeno, biti potpisan Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

Vučić je sinoć, nakon dočeka Šolca na aerodromu napisao na Instagramu da je danas „veliki dan“ i da će se „razmatrati budućnost Srbije i otvaranje novih prilika za našu zemlju i narod“.

Vlada Srbije juče je usvojila Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma kojim se predviđa saradnja na industrijskom nivou, saradnja u oblasti istraživanja i inovacija, implementacija visokih ekoloških, socijalnih i upravljačkih standarda i praksi, mobilizacija finansijskih i investicionih instrumenata prema standardima EU i o razvoju ljudskih resursa neophodnih za ostvarivanje svih segmenata tog partnerstva.

Posebne vesti o dolasku Olafa Šolca u Srbiju

Šta će pisati u memorandumu koji će biti potpisan u ime EU i Srbije prilikom posete Šolca?

Opozicija tokom posete Šolca na sastanku sa nemačkom državnom sekretarkom: Pitaćemo kako Nemačka u tuđoj zemlji može garantovati sprovođenje zakona

Jovanović Ćuta: Šolc će potpisati smrtnu kaznu za Gornje Nedeljice

Profesor Ristić: Indikativno je i to što je posetu Šolca Srbiji ugovorio fudbalski menadžer

Olaf Šolc stiže u Beograd da sa Vučićem dogovara iskopavanje litijuma: Kakav doček mu sprema opozicija?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari