Vučić domaćin Abeu

Ostavite komentar


  1. Japan je moderna zemlja koja gaji izuzetno dobre odnose sa Srbijom i puno je humanitarno pomagala.Na nama je da te odnose pokušamo podići na još viši nivo i da im se zahvalimo na velikom poštovanju i pomoći kad nam je najteže bilo.

  2. Japan je u Srbiji i jedan od najvećih donatora i prema podacima Vlade Srbije, od 2001. obezbedio je više od 500 miliona evra kroz razvojnu pomoć, koja podrazumeva bespovratnu pomoć u vidu konsultanstkih usluga, isporuku medicinske i druge opreme, vozila, izgradnju i rekonstrukciju objekata i povoljne kredite.

  3. Imaju moćne marke od satova SEIKO I CASIO do vozila SUZUKI. Treba saradjivati sa njima

  4. Drago mi je što gospodin Abe dolazi u posetu Srbiji, samo mi je žao što će morati da se sretne sa predsednikom Vučićem i njegovom svitom. Nadam se da gosti iz Japana neće preko da sude o nama ostalima na osnovu zvaničnika koje će ovom (ne)prilikom da upoznaju. Japanska diplomatija u svom sastavu ima ljude koji perfektno govore srpski jezik i poznaju "region" (zemlje bivše Jugoslavije) i siguran sam da će premijer Japana lako da razluči šta su Vučičeve bajke a šta pravo stanje stvari.

    Japan i Japance izuzetno cenim. Neko ko decu od malih nogu uči da su zemlja siromašna sirovinama i da mora mnogo da se radi da bi se uspelo, zaslužuje moj duboki naklon (za razliku od nas koji decu učimo da smo zemlja bogata ovim i onim…). Za one koji bi da upoznaju preduzetnički duh Japana, preporučujem knjigu "Made in Japan" Akia Morite, jednog od osnivača kompanije Sony.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 12. i 13. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.