Vučić: Dve godine čekamo rešenje 1Foto: Fonet TV

Več dve godine čekamo rešenje za migrantsku krizu, čekamo da znamo šta je konačni cilj i šta nam je zadatak.

To je rekao danas premijer Srbije Aleksandar Vučić na kraju boravka u Njujorku, gde je govorio na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i dodao da nije dobio odgovor i da ide u Beč, na skup o migrantskoj krizi.

Vučić je rekao da se nada da će u Beču nešto čuti, bar što se Evrope tiče i podsetio da je kroz našu zemlju prošlo gotovo milion ljudi i da ih je sada u Srbiji šest, sedam hiljada. On je rekao i da je u susretu sa američkim predstavnicima razgovarao o svim vitalnim pitanjima, uključujući situaciju u regionu, pre svega Bosni i Hercegovini.

Za nas je najvažije da se sačuva stabinost u regionu, SAD su spremne da se ulože mnogo napora kako bi nam pomogle svima zajedno u očuvanju stabilnosti, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, situacija je nešto složenija i komplikovanija nego pre nekoliko mesec,i ali veruje da „svi zajedno možemo da uradimo da na miran način izađemo iz potencijalnih kriza“.

Pominjući izjavu ratnog komandata Armije BiH Sefera Halilovića, Vučić je rekao da su neki u međunarodnoj zajednici brzi kada treba da se osudi izjava nekog srpskog zvaničnika. Ali nisu tako brzi kad treba da se osudi izjava nekog od drugih zvaničnika, primetio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari