Vučić: Dve godine čekamo rešenje

Premijer završava boravak u Njujorku

Ostavite komentar


  1. Premijer Vucic je u Americi bio krajnje otvoren i iskren. Nadam se da ce do resenja uskoro doci.

  2. Meni je lično neshvatljiv razlog zbog kojeg EU ovoliko odugovlači sa iznalaženjem rešenja za migrantsku krizu kada je jasno da je u najboljem interesu svih zemalja EU da se zauzme zajednički stav po ovom pitanju.

  3. Srbija se pokazala mnogo spremnijom i humanijom u prihvatu migranata i rešavanju migrantske krize od mnogih članica EU.

  4. Da je neko od srpskih zvaničnika izjavio ono što je rekao Halilović već bi se digla cela međunarodna zajednica u osudi takvih izjava, ali na izjave ratnog komandata Armije BiH niko se javno ne oglašava, niko ne iznosi osuđujući stav, jedino što savetuju da Srbija treba da ćuti, da ne obraća pažnju na sve to jer on je čovek koji ne zna šta priča. Gospodo iz međunarodne zajednice javno istupite i javno osudite ratnohuškački stav Halilovića.

  5. Premijer je apsolutno upravu , nama migranti ne stizu iz Sirije , stizu nam iz Grcke kroz Makedoniju i Bugarske dakle clanice EU , sa druge strani prolaze i kroz Tursku koja nije clanica EU ali je clanica NATO .Dakle ., koje resenje nude EU i NATO , mi vec dugo ispastamo njihovu neodlucnost da zaustave ISIS

  6. Cekas resenje – od koga, Boga!? Ne znas nista da radis sem da lazes, otimas i krivis sve druge osim sebe!

  7. Vucic je izneo ciste cinjenice .Nemoguce je da ekonomski migranti slobodno prelaze Tursku granicu sa Grckom i Bugarskom , dakle granicu EU a da ona tek rearguje usred srca Evrope na granicama Hrvatske i Madjarske?

  8. Skoro milion ljudi je proslo kroz Srbiju. Mnogo je to ljudi. Mora Brisel pod hitno da reaguje.

  9. Vucicu, pobratime moj, tvoj ““region““ ne postoji kao sto nikada nije ni postojao (Jugoslavia, SAO pokrajine, bratstvo i jedinstvo. Ako govoris o ““regionu““ budi kulturan pa ukljuci Makedoniju , Bugarsku, Rumuniju, ( i ne bas Madjarsku – tamo je nezavisna Vojvodina!)
    Vucicu,, ti I tvoji stupovi stabilnosti su Nikolic. Dacic, Vulin, Seselj, Dodik! Svesrpska SRAMOTA!
    Dokle bre dok ne unistis celu Srbiju!

  10. Sigurno je da se migrantska kriza mora rešavati na globalnom nivou,mi sigurno nismo ti koji moraju rešavati ovo pitanje.

  11. Otvorenost našeg premijera i iskrenost na svakom mestu nikada nije dolazila u pitanje,tako je i ovoga puta.Sigurno je da sami ne možemo rešiti pitanje migrantske krize koja je zaista globalni problem.

  12. Mi se sa tim borimo poprilično dugo. Verujem da ćemo se sa okolnim zemljama dogovoriti šta nam je činiti.

  13. Srbija će migrantima izaći u susret koliko god je to u njenoj moći, ali ne može se sama do kraja izboriti sa ovim problemom.

  14. Verujem da će se uskoro doći do nekog rešenja i da će Srbiji biti pružena pomoć prilikom rešavanja migrantske krize. Srbija se ne može sama suočavati sa ovim problemom.

  15. Aleksandar Vucic je UN rekao veliku istinu, kada je migrantska kriza u pitanju. Srbija se iako nije clan EU pre svega ljudski ponasala prema migrantima, nije podizala zidove, prilazila im je ljudski da im pomogne.Ali mislim da ovi problemi moraju da se resavaju pre svega u UN i u EU.

  16. Mi u Srbiji već 25 godina čema rešenje za pohlepne političare koji sede na našoj grbači. Tako da dve godine koje je premijer poroveo čekajući nisu ništa. Premijer Vučić bi trebalo da se od svog naroda nauči strpljenju.

  17. Srbija je pokazala svoju humanost i solidarnost prema migrantima, ali mora se naci neko resenje kako bi vratili u svoju zemlju!

  18. Migrantska kriza je ravna prvom i drugom svetskom ratu, doneće velike promene i pomeranja u svetu a posebno u Evropi, ako provali onih par miliona migranata iz Turske pada Evropa na kolena i menja s e svet.

  19. I samit u Beču biće prazna priča bez rešenja, Nemačka i Francuska sa Skandonavcima računa na blokade Bugarske, Grčke, Srbije, Italije, njih je predala na milost i nemilost migrantima.

Ostavite komentar


Politika

Bivša poslanica DS Tatjana Manojlović vratila se na RTS, vozi taksi i čuva tuđu decu: Nemam nameru da se vraćam u politiku 8

Bivša poslanica DS Tatjana Manojlović vratila se na RTS, vozi taksi i čuva tuđu decu: Nemam nameru da se vraćam u politiku

Tatjana Manojlović, bivša poslanica i potpredsednica Demokratske stranke, nakon ostavke koju je podnela na stranačke funkcije i isteka poslaničkog mandata, vratila se na Radio televiziju Srbije, gde je zaposlena. Priprema nove projeke u redakciji Dokumentarnog programa, ali je zbog male novinarske plate prinuđena da noću vozi Kar go, a u popodnevnim satima radi kao bebisiterka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.