Vučić: Evropska unija ne želi Zajednicu srpskih opština

Ostavite komentar


  1. Ta fora sa priraštajem je već viđena u Nemačkoj 1938.
    A ako ti ostaneš do te 2060.,
    nas neće biti ni 360.000

    1. Dobar predlog, ali suština je da stranim firmama treba jeftina radna snaga , a ne obrazovani Srbi koji poštuju porodične vrednosti !

    2. Srbija mora gledati i interes nas ZAPOSLENIH žena koje volimo i decu i porodicu i posao !
      Zato se mora predvideti da ZAPOSLENE majke sa dvoje dece imaju pravo da rade ŠEST SATI dnevno (2 manje od ostalih), a za punu platu
      (razliku od 100 evra, poslodavcu plaća država)!
      Tako će majke izbeći saobraćajne gužve, biti vredne na poslu i imati više vremena za vaspitavanje dece !

  2. I ne treba da veruje nikome neka radi samo po svojoj inicijali,kako stvarno misli da je najbolje i bice sve u redu!

  3. Zbog toga treba razgraničenje na nacionalnom principu i vratiti stanje pre 1972.god. odnosno Lapsku Dolinu vratiti KiM ma kako se ono zvalo i bilo (vidimo da Španija ni po koju cenu neće priznati R. Kosovo i neće joj dozvoliti ulazak u EU) a Ibarski Kolašin Srbiji. U takvoj Srbiji gde će Srba biti više od 80% može se agresivnom populacionom politikom (nezaposleni majkama sa troje dece prosečnu platu i penziju a zaposlenim dodatak za treće dete do njegovog punoletstva takođe u visini prosečne plate koja će se uračunati i u doprinese za PIO. Kao što smo ranije vršili tzv pozitivnu diskriminaciju za Albance sa KiM tako treba vršiti pozitivnu diskriminaciju za Srbe u Srbiji u odnosu na Rome (ma kako to necivilazacijski izgledalo) jer oni su od rađanja dece napravili unosni biznis.

    1. Ma koliko se mi zanosili da se u Srbiji nije zapatio fašizam,ivakvi komentari trba svima da nam otvore oči.Živimo u zemlji u kojoj itekako postoje ljudi koji bi da nas dele po verskoj,rasnoj,a bogami i po političkoj osnovi.

  4. Za to što Evropska unija ne želi Zajednicu srpskih opština, zahvalite Republici Srpskoj.

    1. Ako je za pojedine drzave EU ili za SAD Republika Srpska u BiH problem, nisu trebali da sponzorisu stvaranje „republjike aljbanske“ na Kosovu, a ako su vec sponzorisali tu albansku tvorevinu, nije vise nikakav problem ni za „republiku srpsku“ i na Kosovu. Ne mogu dva principa u zavisnosti od toga koji narod je u pitanju.

    2. Zasto su je onda, pod njihovim (EU) patronatom izpregovarali? Zar nisu mogli da, jednostavno, kazu Ne moze!? Kakve veze sa tim ima Republika Srpska? Da nece mozda EU i SAD da priznaju njenu nezavisnost?

  5. O tome je valjalo da ste Predsednice mislili tamo pre 20 i kusur godina kada ste sa kokardom nacelu pozivali na ubistva i sukobe. ZSO niko normalan ne zeli zato sto znamo da bi bilo isto kao sa RS i Dodikom. Pricajte vi prazne price,potplacujte klince po 1000 dinara u blokovima da glasaju za vas. Samo napred. Svi su otisli. Ugasite bar svetlo kad vam dosadi da vladate samim sobom. Hvala.

  6. Pa,gosn predsedniče…znali ste sve ovo i 2012,kada ste se prihvatili posla ppv…premijera…i predsednika…i gradonačelnika Beograda.
    Prestanite da zamajavate ovaj narod i idite.

  7. Gospodine Vucicu, da niste isterali srbe iz srbije sada bih ustedio novca koj nudis da popunis „minuse“.. Mladi odlaze iz Srbije jer nemaju uslove za razvoj., .sve se radi „ispod stola“, Naj vaznija istanca jede drzave je pravosudje- a u Srbiji je pravosudje korupirano do zla boga, pa nemas uslova .da se izboris za svoja prava I naravno napustas „kolevku“.. .

  8. Umesto da kao Albanci znamo šta hoćemo, da imamo jasan cilj pa dobro i Zajednica opstina, i onda kažeš kao oni, ili Zajednica ili napustamo pregovore, predsedniče vi se žalite narodu kao neka baba. Hajde dosta više jeftine kuknjave, plakanja i ponižavanja. Neće oni nećemo ni mi. Šta je plan, da pregovaramo do poslednjeg Srbina na Kosovu.

  9. Ta prica sa ZSO traje pet godina, za koje vreme smo, Taciju i Haradinaju, Olbrajtovoj i Klarku, poklonili, ni za sta, imovinu Republike Srbije. Teritoriju su osvojili ili okupirali, svejedno, ali imovina u svojini da se tek tako prepusti i ne trazi – ne dobije nista zauzvrat je pljacka drzave Srbije i njenih gradjana. Nista od kompromisa jer oni ne daju nista, a nasa vlast sve.

  10. Sad znaš da ne daju zajednicu srpskih opština a znao si i da niko nije niti može da garantuje da će dati. Hajde sad vrsti tvoje udtupke njima! Inače, šta to onda znači?!

  11. Prosto nevjerovatno, ovo prica covjek koji je najzasluzniji za ovo, desetine hiljada nas je poslao u inostranstvo, znacajan broj nazalost na groblje. Ovaj psihopata nazalost jos nije zavrsio posao.

  12. То нам је одавно јасно! Ми немамо силу да било кога приморамо ни на шта али не морамо ни ми та трчимо и цркавамо за улазак у ту и такву ЕУ која нас не жели јер је то апсурдно! Нека све стоји тако како је!

  13. Boje ikad nego nikad,bar što se tiče shvatanja u šta smo uvučeni.EU i SAD su nas vukli za nos kako ne bi razmišljali o alternativama.Male zemlje imaju ograničene kapacitete i kad im resurse usmeriš u ono što želiš teško se mogu povratiti u optimalnom smeru.Zaista period od 5 godina je opasno zaostajanje.Čak i vanredni izbori su bili nepotrebno zamajavanje.Šta je sa deklaracijom o opstanku srpskog naroda?Bitno je uvek bilo učvrstiti vlast a bilo je i drugih bitnih pitanja.Od dosovskih ostataka sigurno nema vajde.Možda bi zapad od njih nešto imao a narod Srbije sigurno ne bi.

  14. Ugovor je potpisan, moraju ga ispuniti. Pa tek onda dalji pregovori. Inace cemu pregovori i ugovori koji njih ne obavezuju? Inace ako je istinadaEU podrzavati Slbance da ne ispune svoj deougovora, da li I’ma smisla dalje pregovaraju sa EU o pristupu Srbije? Da ne otkrijemo za 20 godina kad im ispunimo sve zahteve da ne zele Srbiju u EU.

  15. Nadežda Milenković (Peščanik.net, 19.03.2018.) : Ako je verovati predsedniku države, a uz napomenu da to uvek činite na sopstvenu odgovornost, u Srbiji nas ”trenutno” ima 6.995.808 stanovnika. Ako mu je verovati i da svakog dana ”gubimo” 107 ljudi, u ponedeljak, kada najverovatnije ovo čitate, u Srbiji će nas biti 6.995.594 stanovnika. Ako pak u ponedeljak ovog teksta ne bude to će značiti da vas ima 6.995.593.

    Kada bi država zaista u glavu precizno znala koliko ”trenutno” ima stanovnika to bi bila dobra vest. Malo zastrašujuća, ali dobra s obzirom na to da ne zna ni koliko ima zaposlenih, a kamoli gde su joj granice. No, možemo li verovati prezentovanim brojkama? Posebno kada predsednik države u istom obraćanju naciji (kako je nazvano njegovo uobičajeno pojavljivanje pred kamerama) za sebe kaže: ”izabran uz najveću podršku, rekao bih, u savremenoj srpskoj istoriji”? Naročito kad znamo da je Nikolić 2008. godine čak i izgubio u drugom krugu predsedničkih izbora sa više osvojenih glasova (2.197.155) nego što ih je 2017. osvojio sadašnji predsednik pobedivši u prvom krugu (2.012.788)?

    A ako predsednik države daje netačne podatke za ono što se lako može proveriti – kako da mu verujemo za ono što je našoj proveri nedostupno? Pa iz godine u godinu sumnjičimo i biračke spiskove da nisu ažurirani, a sada odjednom predsednik zna maltene u decimalu stanovništvo i još u dan precizno odbrojava promene? Isti predsednik koji, kad nas preporučuje takozvanim stranim investitorima, priča kako imamo višak radne snage (raspoložive za malu nadoknadu) dok, kad nama prezentuje bruto i ostali rast – tvrdi da je nezaposlenost toliko smanjena da ćemo morati da uvozimo radnike, a plate nikad veće?

    Pa ako je toliko sklon kreativnoj matematici, koliko nas stvarno ima? Kao prvo, koliko god da nas ima – malo nas je pa je vlast ponovo najavila kampanju nepristojnog naziva za povećanje prirodnog priraštaja i pozvala žene, koje je predsednik nedavno optuživao da, umesto da rade, one inkasiraju pare na decu, da sad ipak treba da rađaju za pare.

    Kao drugo, koliko god da nas ima, biće nas taman koliko je vlastima potrebno da uspe onaj nagovešteni referendum za rešavanje ”najskuplje srpske reči”. A koliko je to – do toga će se doći jednostavnom, mada kreativnom matematikom. Pošto vlast sada, posle svih ovih silnih izbora, tačno zna koliko glasačkih listića može da namakne, ta cifra, kolika god da bude, biće određena za 50% plus jedan glas, a sve ostalo će se upodobiti tom broju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.