Vučić: EXPO prekretna tačka za razvoj Srbije 1Foto: printscreen / Pink

– EXPO 2027 je ključna, ne krajnja, ali prekretna tačka za razvoj Srbije – ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u javnom obraćanju.

– Danas ću vam predstaviti dokle smo stigli, brojne probleme, rešenja, i govoriti otvoreno o onome šta su izazovi za nas, te vas molim da bez obzira na partijsko opredeljenje, saslušate. Važno je da čujemo mišljenje svakog građanina – rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da već do novembra očekuje da dobije i zvaničnu zastavu EXPA. Takođe je saopštio da će i Nacionalni stadion biti povezan sa ovim projektom, kao i sve manifestacije i priredbe koje se na njemu održavaju.

Uz prezentaciju, predsednik je objasnio raspored ovog kompleksa i šta će sve biti izgrađeno u sklopu ovog projekta.

Napomenuo je da od EXPA neće profitirati samo država već i svi građani pojedinačno.

Srbija u prvom kvartalu imala najveću stopu rasta BDP u Evropi

Srbija je u prvom kvartalu ove godine imala najveću stopu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) u Evropi od 4,7 odsto, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Naše javne finansije su stabilne, a inflacija je u padu i u junu će biti 4,1 odsto“, istakao je Vučić u obraćanju javnosti.
Dodao je da Srbija ima rekordan broj zaposlenih, preko dva miliona i 313 hiljada.

„Priliv stranih investicija je prešao dve milijarde evra i po tome smo prvi u regionu. Devizne rezerve su na 27 milijardi evra, zlato nam je 41,3 tone“, rekao je vučić.

Na računu republičkog budžeta trenutno je, kako je naveo, 615 milijardi dinara.

„Očekujem velike poremećaje na tržištu svega, od energenata, do hrane i svega drugog, u celom svetu, zato smo se mi snašli, iako nas to mnogo košta, ali gledamo da u našoj zemlji uvek imamo dovoljno svega“, rekao je Vučić.

Najavio je nove zakone zbog dodatne brige o start-apovima.

„Beogradska berza je u državnim rukama i Komisija za hartije od vrednosti i sve će napokon biti na jednom mestu i tako ćemo dodatno da podstaknemo tržište kapitala. Ono nam je pravilo značajne probleme, posebno u finansiranju start-apova“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari