Vučić o poseti Ficu: "Idem po Viktora pa zajedno idemo u Bratislavu" 1foto FoNet Aleksandar Barda

Gostujući na RTS-u, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je slovački premijer Fico uvek uz Slovačku, ali i uz Srbiju i dodao da će ga sigurno posetiti, smao je pitanje kada.

Vučić je, komentarišući napad na slovačkog premijera Roberta Frica, rekao da sve informacije o atentatu govore o „mediskoj podeli i atmosferi u kojoj je normalno da se puca na slovačkog premijera kog izuzetno cenim“.

Dodao je da je on „iskreni prijatelj Srbije, veliki prijatelj Srbije, takav prijatelj Srbije da ne možete na njega da izvršite pritisak“ i dodao da tu govori o velikim evropskim zemljama.

„On je čovek koji će da bude uz svoju Slovačku, ali i uz Srbiju“, rekao je Vučić

Na pitanje kakav je Fico čovek i političar, Vučić je rekao da „je prvo pokušano sa tim da je napadač bolesnik, da nije lečen, pa je onda njegovo dete reklo da on nikada nije lečen“ i dodao da su zatim krenuli druge stvari poput „za njega su se zabrinuli Vučić, Orban, nije loše, onda možda neko ima pravo da ga ubije“.

„Robert Fico je jedan veliki lider, nesalomive volje, kakvi se retko nalaze,“ rekao je Vučić i dodao da je „on čovek koji ima svoj mozak“.

Rekao je da su se danas mnogi začudili u Crnoj Gori „odakle Vučiću hrabrost da sve ono kaže o svima“ i rekao da je i Fico takav čovek.

Dodao je i da je sasvim izvesno da će ga posetiti, samo je pitanje kada, kao i da je već razgovarao sa Viktorom Orbanom, da samo treba „da ode po Viktora i da zajedno odu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari