Vučić: Grčka, Bugarska i Srbija zajedno deset puta snažnije 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Solunu da su Grčka, Bugarska i Srbija
zajedno desetostruko snažnije nego kada istupaju pojedinačno.

Grčki premijer Aleksis Cipras i bugarski Bojko Borisov, istakli su da podržavaju evropski put Srbije i obećali pomoć.

Borisov istakao da bi Srbiji trebalo reći u kom vremenskom okviru je moguće da ostvari perspektivu za pristupanje EU, prenosi RTS.

Nakon trilateralnog sastanka sa premijerima Grčke Aleksisom Ciprasom i Bugarske Bojkom Borisovim, Vučić je govorio o sardnji tri države.

„Snažniji smo kad smo zajedno nego kad nastupamo odvojeno. Mogli bismo taj model da koristimo češće i da se po različitim pitanjima postavljamo jedinstveno i zajednički i time dobijamo neuporedivo bolje rezultate za naše tri zemlje. Spremni smo po svim pitanjima, spoljnim i unutrašnjim izazovima, zajednički da delujemo, a u skladu saevropskim principima, evropskim standardima“, rekao je
Vučić.

Dodao je da je zahvalan Ciprasu i Borisovu na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu, te naveo da očekuje još snažniju podršku u narednom periodu.

„Spremni smo da sa Grčkom i Bugarskom učestvujemo u različitim projektima, koji su od ekonomskog interesa za sve tri zemlje, ali i političkog interesa za naše zemlje i nacije“, rekao je Vučić koji se ranije danas sastao u „četiri oka“ sa grčkim premijerom, pri čemu su usaglasili tekst zajedničke deklaracije i poručili da odnosi dve zemlje idu u dobrom smeru.

Inače, Vučić je novinarima preneo da je na trilateralnom sastanku razgovarano o brojnim infrastrukturnim projektima, povezivanju građana, poslovnih ljudi, i kako i na koji način da zajednički postižemo najbolje rezultate.

Ranije je Vučić najavio da će iskoristiti taj sastanak da bi razgovarao o gasovodu „Turski tok“ i njegovom kraku koji bi išao preko Srbije do Mađarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari