Vučić: Histerija oko posete Lavrova, neki iz EU mogu da idu da pričaju sa Putinom, samo Srbija ne sme da razgovara

Predsednik Srbije posle sastanka sa ambasadorom Rusije Bocan-Harčenkom i otkazivanja posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu

Ostavite komentar


  1. Vučić je opravdano ljut, puče mu Ruska stolica i štaćemo sad?

  2. O cemu Vucic prica?Srbija nije nezavisna zemlja,mi ekonomski zavisimo od EU i njene pomoci. Kada nas vec nije sramota te zavisnosti i kada nas nije sramota da trazimo i koristimo njihovu pomoc onda j ne treba da nas bude sramota i da budemo na njihovoj strani i protiv njihovih neprijatelja. Da su nam Rusi prijatelji mi onda ne bi zavisili od EU i njihove pomoci vec od Rusije.

  3. Pritisci i napadi na Srbiju dolaze sa raznih strana. Smeta im poseta Lavrova Srbiji i zato su onemogućili njegov dolazak u Srbiju. Pošto Rusima ne mogu ništa onda maltretiraju Srbiju.

  4. Докле са тим приморавањем на ову или ону страну. Наша страна је србија и тачка. Лепо им је свима Вучић рекао, можда и сувише оштро али и нека је. Само напред тако паметно.

  5. Nikakva histerija. Nikoga ne zanima sta radi ili ne radi Srbija. Sa sobom, sa EU ili sa Rusijom

  6. Lepo rece jednom jedan covek:, mi smo malii treba da se zavucemo pod kamen dok oluja prodje, pametno, ali avaj, ne lezi vraze umesto pod kamen eto njega na kamenu kao guster po ceo dan, dobro zbori ali pogresno radi.

  7. Ti iz EU koji mogu da odu i pričaju sa Putinom nisu tokom svojih politickih karijera, u cilju svoje politicke vladavine, kreirali bolesno rusofilstvo u svojim državama. Pa bi oni i mogli a verovatno i hoce da sa Putinom vode relativno razumne razgovore. Srbija, sa rusofilima na čelu i sa ogromnim brojem glasača koji su zavedeni pričom o čelicnim, gvozdenim i bratskim prijateljstvima sa Rusijonm, bolje da ćuti i ako je moguce smanji intenzitet izliva ljubavi prema agresoru koji mesecima nemilosrdno razara nezavisnu Ukrajinu.

  8. Prodavac magle. Neki iz EU mogu, kaže, da pričaju sa Putinom, a neki ne sa Lavrom. Da li je moguće da će neko da nasedne na ovo kukavičije jaje. Pa ti, iz EU, idu da traže od Putina da prekine agresiju na Ukrajinu, a ti bi da primiš Lavrova i tim činom daš im podršku. Idi i ti kod Putina i traži da prekine agresiju. Ko ti to brani?

  9. Mislim da Srbiji zaista nije lako da izabere stranu.S jedne strane energetski smo zavisni od Rusije,a sa druge ekonomski od EU.Mislim da je krajnje nekorektno od EU sto nam u ovoj situaciji postavlja ultimatume,ali to je tako vec vidjena politika mile nam EU.

  10. Pa sto Vucko ne razgovara onlajn tu treba onaj Selakovic da razgovara ali mi imamo “ opsteg“ predsednika, i jos Lavrov je mogao da dodke redovnim letom valkda jos funkcionise, a on ovako da izaziva svet

  11. Prebrojavanje kvislinga i prodanih duša u toku. Ko nije učio istoriju osudjen je da je ponovi…

  12. Totalno nediplomatski je Vučić postupio. Rečnik uličara. Ako si predsednik rešavaj probleme. Nemoj da samo kukaš i glumiš zabrinutost.

  13. Da je Srbija uređena, demokratska zemlja, bezočne korupcije i pomahnitalog nacionalizma, ne bi nama bilo potrebno članstvo u EU, ali onim nam trebaju da nas osvesti i prosvete.

  14. Ne g Vucicu, nemoj sa dezinformacijama, i ti mozes da ides kod Putina i da pricas sa njim…

  15. Zaključak se sam nameće. Po Vučiću bi dobro bilo da rusija i dalje šalje naftu i gas a EU da to sve plati i svi zadovoljni…

  16. Sad će Acu Scholz pitat : oš da dođem k tebi il da se nađemo kod Lavrova….

  17. Za jasminu; ko nas je bombardovao, ko nam je uveo sankcije?? To što nam daju ovi iz evrope je smešno,samo na ceni gasa za godinu dana ušteda koliko sva pomoć od evrope… Da nas nisu bombardovali to nam ne bi ni trebalo.

  18. Patetika i jadikovanje i kritikovanje i zaljenje = Vucicev ceo zivot…
    Niko ne brani njemu da prica i sa Putinom i Lavrovim i bilo kim preko video linka, telefona, i slicno. Ono sto je problem je da vecina drzava gura istu pricu i da ne daju da Ruski zvanicnici putuju u druge zemlje ali samo ukoliko to mogu da sprece… a vidite i sami da mogu da sprece… prema tome, sta sad… aj u Rusiju… pa kad zabrane i srpskim diplomatama da lete preko zemalja dakle avionima koji idu ka Rusiji – to je onda de fakto sankcije za Srbiju – sto rezultira u gubitku glasaca SNS-a…

  19. Vucic je svestan da bi mu poseta Lavrova bila veliki teret a to nije smeo da kaze.Mislim da je tajno zamolio vlasti Bugarske,Makedonije i Crne gore da ne dozvole da Lavrov dodje preko njihove teritorije.Ove zemlje su to docekale sa odusevljenjem jer u sustini to zele a Srbija im nece zameriti ishvatice to kao uslugu!

  20. A ovaj Miloš Nikolić je???? Njega je kao neko pitao da da vrlo vaznu izjavu za medije koju ce svi da uzmu za ozbiljno.
    Pa jeste li vi normalni?

  21. Pa ako vec moramo da biramo „copore“, zasto bas „copor“ sa Rusijom, Belorusijom?

  22. Nakon jučerašnjeg zatvaranja Srbije, toliko o našoj slobodi i nezavisnosti…!

  23. Ono što je zaista sramotno od strane EU što svakodnevno vrše žestoke pritiske i napade na Srbiju. Smeta im poseta Lavrova Srbiji i zato su onemogućili njegov dolazak u Srbiju. Pošto Rusima ne mogu ništa onda maltretiraju Srbiju.

  24. Jedini pravi odgovor bi bio, da Srbija zabrani prelet aviona CG, Bugarske i Makedonije.

  25. Tačno. I Šolc i Makron i drugi su išli Putinu na noge. I to je u redu!!! Licemerstvo zapada nema granice.

  26. Histerija?! Ne čudi da se AV služi takvim rečnikom. Naprednjaci i kultura su dva oprečna pojma.

  27. Znači, prvi put čujemo samokritiku, to bi bilo za pohvalu! Jer, najveću histeriju, i sada i uvek, pravi baš ON.

  28. Opet plakanje .Pa vi ste svoju vlast na pocetku mandata pre 10 god sa radikalne prebacili na eu i dta sada

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.