Vučić: Hoćemo jasne granice

Ostavite komentar


  1. Kako to da se grcki politicari na Kipru ne zalazu za podelu i razgranicenje sa turskim delom iako je tamo turska vojska vec 40 godina a ovaj nas zapeo da prizna Kosovo. Ovim je on pljuno na jadne mladice na Kosarama koji su dali svoje zivote u odbrani KIM. Sledeci put neprijatelj moze slobodno da nas napadne jer vise takvih budala nece biti zbog izdjanika kakav je Vucici.

  2. Ono sto krasi njega i njegovu politiku je iskrenost.A samo sa jasnim granicama mozemo napred.Pustimo se patriotizma,gledajmo realne cinjenice,uzmimo ono sto nam treba i sto stiti nas narod.Jeidnstvo nam treba sad najvise,jedinstvo u podrsci naseg predsednika,i podrsci njegovoj borbi i odlukama za Kosovo.

    1. Вучић и ти исцртавајте јасне границе само на својој дедовини, ако вам је ико ишта и оставио какве сте распикуће!

  3. Samo jasno definisane granice mogu da utru put za mir i dugoročnu stabilnost, neka svako bude svoj na svome, možemo sarađivati ili ne to je pitanje za buduće vreme.

    1. Прелаз

      Чују се разне приче.
      Не, то граница није.
      Мердарски прелаз ниче,
      На жалост Србадије!

      Ухватио лопату Хашим,
      бетон у темеље сипа.
      Шта је са Вођом нашим,
      они су иста екипа?!

      Већ ће да смисли нешто
      како је победа наша.
      Бар то ради вешто
      плашљиви, грозни Гаша!

      На прелазу царина “бије”,
      има и рампа да стоји.
      Ако то граница није,
      па, шта је, људи моји?!

  4. Podnesi momentalnu ostavku na najviši državni položaj kojeg nisi dostojan,kojem nisi dorastao i kojeg ni po čemu ne zaslužuješ,jer si ga nezakonito prisvojio lažima,gebelsovskom propagandom, pretnjama,pritiscima,ucenama,kupovinom glasova i drskom krađom izbora. Previše je naših očeva i dedova dalo živote za Srbiju da bi je ti danas ovako olako,samovoljno i bahato krčmio. Poklanjaj,razgraničavaj i prodaj svoje njive u Čipuljićima ako ih imaš ukoliko i to nisi već proćerdao. U Srbiju i Kosovo ne diraj. To je trenutno okupirana srpska teritorija od strane NATO pakta i tvojih koalicionih partnera haradinaja i tačija. Tako je treba tretirati dok ne dođe vreme da je ponovo povratimo iz ruku okupatora. Sram te bilo,ako za sram znaš!

  5. Vučić nije neodgovoran i neće da izlazi sa „veličanstvenim patriotskim izjavama“. Zna svoj posao i radi ga u najboljem interesu Srbije, i nedvosmisleno ću reći šta misli kada bude blizu nekog opipljivog rešenja

    1. Tvoj sendvič mora da je bogato popunjen parizerom, botino. Na delu imamo IZDAJNIKA i to onog koji je do juče pričao nešto sasvim drugo. Ovo mu neće proći, polomiće zube na ovome a vi botovi spremajte se za skorašnji krah, uskoro neće biti sendviča.

  6. Први пут да се слажем са А.Вучићем, јер свима одговара утврђивање РЕАЛНИХ граница на западном Балкану, али без стварања нових држава !
    Срби се морају разграничити и са Албанцима и са Бошњацима , како би после са свима живели у миру као добри суседи !
    Велике силе ће подржати такво разграничење (Србија са Српском и севером Косова, а Албанија са остатком Косова) , јер неће бити нових држава и столица у УН , а српске и алнбанске мањине у суседним државама (по пола милиона) биће мостови сарадње !

    1. Vidi ovog bota, malo mu je sto Vucic prodao KIM sad hoce i Sandzak da otcepi. Nemas pojma ni sta je Gracanica, ni Decani… ti bi sve to prodao za sendvic. To sto ce reka izbeglica krenuti sa KIM tebe bas briga. Bitno da je tvoj stomak pun.

    2. Bila sam citalac Borskih novina i znam sta su znacile u ono strasno doba SPS I SRS.Novine mi je davala prijateljica Nada koja je nazalost obozavala sps. Ne secam se ovih Vasih pisanja ali sam bila duboko potresena feljtonom koji je izlazio o stradalim mladicima iz istocne Srbije na ratistima. KOLIKE SU PORODICE IZGUBILE SINOVE, NEKIMA UGASENA OGNJISTA I TO MI UVEK PRODJE KROZ GLAVU KAD CITAM O PROKLETIM POLITICARIMA KOJI SU ZAKUVALI RAT 89. aTUDJA DECA IZGINULA!
      Pozdrav za Vas iako se ne znamo!
      O resenju sadasnje situacije nemam stav, resice nam ga ovaj sveznalica, imao je dobar prosek na pravnom.Valjda ce se skloniti sa tv kad resi taj problem.

  7. O Karlobaga, Karlovca, Ogulina i Virovitice do Vranja, gde nema laganja. E moj tužni jadniče, šta sve nisi u stanju da uradiš zarad vlasti. Sve bi prodao sem Đuke i Šešelja. Prodao si Tomu koji te je stvorio. Šta je ondaKosov i Metohija, sića za tvoju čast i poštenje.

  8. Albanci vec pet godina nisu ispostovali osnivanje ZSO, iako je to potpisano u Briselu. Nema sa njima dogovora; jedino resenje je da se razgranicimo.

  9. Najbolje da se nadje zajedničko rešenje, gde će obe strane biti zadovoljne , i sačuvati se mir i stabilnost na KiM. Ipak dole živi veliki broj Srba i treba da se trudimo da ne ugrozimo dole njihove živote .

  10. Ovakav vid poimanja protkan jasnom vizijom materijalnosti i boljitkom na svim poljima moze doneti prosperitet, baveci se realnim i konkretnim zivotom. Imaginarnost danas donosi nam neizvesnost u buducnosti.

  11. Ne sme više da se odugovlači! Narod dole trpi svakodnevnu torturu! Volela bih kada bi postigli neki dogovor sa Albancima, ali mislim da će do toga teško doći!

  12. Pametnom i pravednom politikom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi sve što je u najboljem interesu naše države. Zadovoljan sam jer na čelu države imamo čoveka koji svakodnevno radi za bolju budućnost svih nas.

  13. Da bi izbegli sve mogucnosti destabilizacije drzave trebali bi da uspostavimo kontrolu nad teritorijom nase zemlje, uz prethodno resavanje spornih pitanja vezanih za KiM.

  14. Dolazi vreme odluke.Moramo postaviti te granice.Ono sto me raduje sto,predsednik ima hrabrosti dat o iznese.I da realizuje ono sto vecina nas misli a toje podela kosova.

    1. To nije podela, bote. Nego priznanje Kosova. Dajemo nase za nase. To mozete u vasoj sekti tako da delite vasu dedovinu za ovo se ide u zatvor kad tad. Biti izdajnik i otpadnik od svog naroda i vere se tesko prasta kod Srba. Grickaj taj sendvic dok mozes ne znam da li ces ga imati u zatvoru.

  15. Godinu dana pre bombardovanja, zakljucio sam da Srbiji nema spasa, ako se ne razresi problem sa Siptarima, jer „Za Siptare radi seme i vreme“ (aforizam mog rodjaka Bapsija). Predlozio sam da se Kosovo podeli sa najkracim mogucim granicama, da se svi Srbi iz juznog dela presele u severni deo, a svi Siptari iz Srbije u siptarski deo Kosova. Sve to uraditi mirno, uz pravednu isplatu imovine raseljenim licima. Napisao sam duzi clanak o tome, sa demografskom tabelom i preporuceno ga poslao u Nasu borbu (Danas).
    Posto ga nisu objavili, jer ga nisu ni dobili, intervenisao sam u borskoj Posti, a oni su mi otvoreno rekli da moj clanak u borskom MUP-u. Clanak sam objavio u Borskim novinama. Insistirao sam da Demokratski centar usvoji taj predlog na GO i forsira ga u nedijima. Prof. Micunovic nije pristao, ja sam ponudio ostavku u GO, a pok. Tosic me je pismeno zamolio da ostanem u stranci, „zato sto nas i onako malo ima“.
    Da Vas podsetim, u tom kljucnom momentu, godinu dana pred bombardovanje, Predsednik Srbije bio je Slobodan Milosevic (najveci Srbin XX veka), potpredsednik SPS bio je Ivica Dacic, a ministar informisanja bio je Aleksandar Vucic (najveci Srbin XXI veka). Ja sam tada bio drzavni neprijatelj, a MUP i nasa BIA odlicno znaju da sam i sada.
    Boza Bogdanovic, Bor
    P. S. Uzgred, i sada smatram da je razmena teritorija i stanovnistva sa Siptarima najboilje resenje za Srbiju, ako ne zelimo da se za sto godina Beograd zove Severna Tirana u Republici Scipriji.

    1. Bote malo edukacije. Albanci se iseljavaju sa KIM vise nego Srbi. Po proceni njihovih statisticara posle vizne liberalizacije Albanaca ce biti manje od milion. Ne trazi izgovor za izdaju, slobodno kazi ja sam izdajnik i kukavica. By the way, granica vec postoji.

    2. Pratio sam tvoje komentare na raznim forumima. Uglavnom smo se slagali ali i sporiji.
      Prvo, nazivajmo narode pravim imenom – to „Šiptari“ nas je mnogo koštalo, jer sa Albanci bi uvek bili nacionalna manjina pa imalo ih i 3.000.000 a ovako su srpskim svojatanjem prvo postali „Narodnost“ pa na kraju „Etnički Albanci“ i evo sada „Kosovari“ u građanskoj državi sa fiktivnom ravnopravnošću Albanaca i Srba, njihovog jezika i pisma.
      Eto zbog toga Srbi i R. Srpska po cenu rata ne smeju pristati na unitarnu državu i rušenje Dejtona.
      O prisilnom ili dobrovoljnom preseljenju naroda nema ni govora, jer jedno su drčni i kočoperni Kosovci i mi iz pitome Metohije. Takođe se razlikuju i Albanci iz Srbije, KiM, CG i Makedonije.
      Razgraničenje po etničkim linijama je bezbolnije rešenje, tim pre, jer su tu administrativne i ine granice od Kosovskog Vilajeta, fašističke Velike Albanije i AO KiM do 1959.god. odnosno 1972.god. kada je izgrađen hidrosistem Ibar-Lepenac i nasipna brana Jezera Gazivode.
      E, tu je sada srž problema jer se voda iz srpske reke Ibar koristi isključivo za potrebe kosovskih Albanaca (voda za piće, navodnjavanje Kosovske Doline i rashlađivanje TE Obilić) i ako bi se usvojila briselska ZSO, srpska zajednica bi imala pravo da naplaćuje utrošen vodu i struju i tako ostvarila prihod više od pola milijarde evra godišnje a gde je tu ruda olova i cinka i MK „Trepča“ koja su na teritoriji 10 opština ZSO.
      Dakle. Šta bi se desilo kada bi došlo do razgraničenja bez raseljavaju stanovništva?
      Ustav R. Kosovo daje Srbima ista prava kao i Albancima ali se ne poštuje u potpunosti i ostvarivanje tih ustavom zagarantovanih prava bi trebalo biti merilo za pristupanje EU.
      Sa čvrstim stavom da ćemo omogućiti R. Kosovo korišćenje voda iz hidrosistema Ibar-Lepenac i Jezera Gazivode faktički platili eksteritorijalnost manastira i crkvi SPC i njenih Metoha (Metosi se poklapaju sa Enklavama jer npr. Ljevoša, Crni Vrh, Siga, Brestovik, Belo Polje i Goraždevac su Metosi pećke patrijaršije a Orahovac i Velika Hoča Metoh Visokih Dečana) da li će to biti po Vatikanskom ili Atoskom modelu zavisi od veštine naših pregovarača.
      I još nešto, veoma bitno, je priznanje nezavisnosti R. Kosovo jer ćemo tako obezbedi Srbima i Albancima dvojno državljanstvo koje podrazumevaju oba ustava, mogućnost glasanja i preko 250.000 interno raseljenih lica proglasiti Izbeglicama i tako naterati i Srbiju i R. Kosovo da omoguće njihov povratak ili integraciju ili omogućiti Izbeglicama da po povelji UN i UNHCR biraju mesto gde žele da žive i samim tim primorati obe države na ili integraciju ili održiv povratak.
      Ako stvarno želimo u EU u tu veliku zajedničku državu jedino ćemo na ovaj način omogućiti da i Srbi i Albanci i Bošnjaci i Hrvati pa i Makedonci imaju svoje „Veeeliikeee“ države.

    3. Bila sam citalac Borskih novina i znam sta su znacile u ono strasno doba SPS I SRS.Novine mi je davala prijateljica Nada koja je nazalost obozavala sps. Ne secam se ovih Vasih pisanja ali sam bila duboko potresena feljtonom koji je izlazio o stradalim mladicima iz istocne Srbije na ratistima. KOLIKE SU PORODICE IZGUBILE SINOVE, NEKIMA UGASENA OGNJISTA I TO MI UVEK PRODJE KROZ GLAVU KAD CITAM O PROKLETIM POLITICARIMA KOJI SU ZAKUVALI RAT 89. aTUDJA DECA IZGINULA!
      Pozdrav za Vas iako se ne znamo!
      O resenju sadasnje situacije nemam stav, resice nam ga ovaj sveznalica, imao je dobar prosek na pravnom.Valjda ce se skloniti sa tv kad resi taj problem.

  16. Da bi nas Evropa i svet gledali kao ozbiljnu zemlju, moramo imati jasne granice, to će biti od velikog značaja posebno sa ekonomske strane, imaćemo više investicija, bolji izvoz…

  17. Jasne granice su bitne da bi nas ceo svet gledao kao ozbiljnu zemlju, sa ekonomske strane to ce mnogo znaciti

  18. Mislim da je Vucicev predlog ispravan.Verujem da ce njegovu odluku podrzati gradjani Srbije.Zato sto se on jedino bori za bezbednost i mir.

  19. Razgranicenje bi mozda bilo i najbolje resenje problema, samim tim bi obezbedili bezbednost Srba koji tamo zive i mogli bi normalno da funkcionisu.

  20. Konflikt sa Albancima koji ima hronični karatkter, može jedino biti rešen odlukom koja neće u potpunosti zadovoljiti samo jednu stranu. Samo tako će biti omogućen trajniji mir između dva naroda.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.