Vučić i ambasadorka Kanade: Na srpskom tržištu trenutno posluje više od 50 kanadskih kompanija 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kanade u Beogradu Ketlin Čaba ocenii su da se povećava priliv kanadskih investicija, jer na srpskom tržištu trenutno posluje više od 50 kanadskih kompanija.

Čaba, koja je danas kod predsednika Srbije bila u oproštajnoj poseti, istakla je da je Srbija veoma dobra destinacija za ulaganja u različitim privrednim oblastima i da ju je kao takvu promovisala u Kanadi, pružajući kanadskim privrednicima više informacija o dobrim rezultatima srpske ekonomije, navodi se u saopštenju iz Predsedništva.

Oni su pozdravili stupanje na snagu Sporazuma o vazdušnom saobraćaju, a Vučić je ambasadorki zahvalio što je u toku svog trogodišnjeg diplomatskog rada u Beogradu doprinela jačanju političkog dijaloga dve zemalje i saradnji u različitim oblastima.

Ekonomski odnosi, istakli su na sastanku, bili bi unapređeni uvođenjem direktne vazdušne linije između Beograda i Toronta.

Vučić je izrazio zahvalnost na podršci koju Kanada pruža evropskom putu Srbije.

Ambasadorka Čaba je istakla da su reforme koje Srbija preduzima s ciljem pridruživanja EU važne i za poboljšanje uslova za investiranje i poslovanje.

Ona je takođe izrazila zahvalnost na pomoći koju je Srbija pružila u repatrijaciji kanadskih građana po izbijanju pandemije, kao i uvažavanje za način na koji su srpske vlasti uspešno odgovorile na izazove pandemije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari