Vučić i Dačić osudili atentat na Donalda Trampa 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpresednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić osudili su danas pokušaj atentata na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

„Izražavam duboku zabrinutost zbog pokušaja atentata na bivšeg predsednika SAD i prijatelja Srbije Donalda Trampa uz snažnu osudu nasilja kao načina političke borbe“, napisao je Vučić na mreži X.

On je uputio Trampu želje za „brz i uspešan oporavak“ i izrazio uverenje da će Tramp iz „ove borbe izaći još jači“.

Dačić je osudio pokušaj ubistva Donalda Trampa, poželeo mu brz oporavak i dodao da je atentat na bivšeg predsednika SAD tragičan dokaz kakve su posledice kampanje mržnje, pretnji i dehumanizacije jednog čoveka, saopšteno je iz Dačićevog Ministarstva.

„Atentat na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa najveći je, žalostan i tragičan dokaz kakve su posledice kampanje mržnje, pretnji i dehumanizacije jednog čoveka. Sve je to, u stvari, bila moralna, medijska i politička priprema za ubistvo i njegovo opravdanje, piše u saopštenju.

Dačić je jpš rekao da se videlo da takve stvari postaju „veoma ozbiljan bezbednosni rizik“ i dodao da se nešto slišno sprovodi Srbiji kroz napade na predsednika Aleksandra Vučića i njegovu poroducu.

„Zato je obaveza celog društva da se tome suprotstavimo. Najoštrije osuđujem pokušaj ubistva Donalda Trampa i želim mu brz i uspešan oporavak“, izjavio je Dačić.

Na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa juče je na mitingu u saveznoj državi Pensilvaniji pokušan atentat, a Tramp, koji je ranjen u uvo se oseća dobro, prema izveštajima tajne službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari