Vučić i Đurđević Stamenkovski "u klinču": Ko je obrazovan, a ko ima obraz 1foto FoNet Aleksandar Barda

Milica Đurđević Stamenkovski, šefica poslaničkog kluba Zavetnici i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom rasprave o izveštaju o KiM razmenili su žestoke reči, pa čak i uvrede. Postavljeno je i pitanje ko ima obraz, a ko je obrazovan, a čule su se i međusobne optužbe da je ona druga strana na strani Prištine i Aljbina Kurtija.

“Kažu da na Kosmetu nema ništa naše, ali to kažu oni koji nemaju ništa u svojoj glavi”. To su reči blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija i njegovim citatom želim danas da pružim odgovor i na Vučićevu opasku da Kosovo nije bilo uvek naše”, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je optužila naprednjake da se žale kako im je teško zbog pregovora oko KiM.

“Da li vi mislite da je vama teže nego kralju Petru koji je prelazio preko Albanije. Vama predsedniče zaista je teže, jer pogledajte ko sedi sa vaše desne strane” , rekla je šefica poslaničkog kluba Zavetnici, koja je podsetila da su i ime Zavetnici uzeli zbog kosovskog zaveta.

Replicirajući joj, predsednik Vučić je rekao da je izvrnula svaku njegovu reč i da on nikada nije rekao da je Kosovo nezavisna država.

“Nemojte da mi dobacujete. Znam da vas istina boli, ali laž ne može da traje doveka. Politika koju biste vi vodili uništila bi zemlju brzinom munje. U roku od 10 dana bi nestala Srbija i Srbi s Kosova i Metohije. Vaša politika je politika krivotvorenja istine, politika neozbiljnosti, politika nepažnje”, rekao je Vučić.

https://www.danas.rs/vesti/politika/pocela-sednica-skupstine-na-kojoj-vucic-predstavlja-izvestaj-o-pregovorima-sa-pristinom/

Odgovarajući na primedbe šefice Zavetnika da je Ana Brnabić na Kosovo ušla sa stikerima, predsednik je objasnio da je Ana ušla, a Zavetnici nikada.

On je ponovio da se deset godina bori za Kosovo i da će to činiti i narednih pet godina i da ne može da dozvoli da su Zavetici veće patriote od njaga.

“Niti ste bili, niti ćete biti. Kažete da pogledam ko sedi sa moje desne strane, a ja vam kažem pogledajte ko sedi ispred mene. Ja sve hoću da čujem, a ne samo vašu demagogiju“, obajasnio je predsednik, vidno iznerviran.

Za razliku od Zavetnika, kako je rekao, on se ne igra kosovskim zavetom, jer taj zavet ima veze sa istinskom verom, idejom i ideologijom, a ne sa sticanjem najjeftinijih poena.

On je negirao i da je za formiranje Zajednice srpskih opština kao nevladine organizacije.

“Slušam svaki dan kako sam juda koji je prodao Kosovo za trista dukata“, naveo je Vučić, a šefica poslaničkog kluba Zavetnici čestitala mu je na retoričkim bravurama i izvrtanju njenih reči.

Ona je pitala Vučića kako to obećava da neće dozvoliti Oluju, a na Kosovu se svaki dan dešava pogrom Srba.

Zamolila je predsednika države da svoj žar usmeri na rešavanje kosovskog problema.

“Što se obrazovanja tiče, obrazovan je onaj ko ima obraz“, zaključila je Đurđević Stamenkovski.

Vučić je poručio da je najlakše biti državotvorna opozicija.

“Ovo što vi radite je najlakše i najneodgovornije. To se zove nepodnošljiva lakoća neodgovornosti – govoriti ono što je lepo ljudima da čuju, bez obzira što to nikakve veze sa istinom, ozbiljnošću i odgovornošću nema. Vi to radite sve vreme”, naveo je predsednik države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari