Vučić u kući Gavrila Principa: Uveren sam da srpski narod neče zaboraviti Principovo junačko delo

Ostavite komentar


      1. Dobrica Ekmecic , mislis od opstipacije ? Nema veeze,mali lapsus . Kod mene obrnuta situacija, imam permanentno dijareju (proliv) od njih dvojice i nikako da stane.

      1. U knjigama istorije na zapadu se Gavrilo Princip opisuje kao terorista koji je pucao i ubio prestolonaslednika, to svakako nije junačko delo kako kaže Vučic.

      1. Tu se takmiče Princip i Broz ali „srbi“ slave i jednog i durgog, jer i ne znaju šta znački biti Srbin nego vole svakog idiota iditota koji je spreman da žrtvuje Srbe

      2. upravo tako taj gavrilo nam je učinio medveđu uslugu, a da ne govorimo o tome kakve posledice je prouzrokovao ubivši čoveka koji je bio protiv rotšildovih,u to doba se suprostavio rotšildovima on i ruski car,samo budale mogu gavrila nazivati srpskim herojem.

      3. Ukratko samo sve neobrazovane ljude da obavestim.
        Rat je bio neizbežan poceo bi kad tad,atentan je bio samo POVOD inace uzrok rata je komplikovaniji.
        Ako mislite da je taj rat poceo zbog Gavrila,varate se.

    1. Cak mu je i prezime lazno. proguglajte malo. Uospte se nije prezivao Princip.
      Gavrilova porodica je uvek nosila prezime Čeko, a Princip je bio samo lokalni nadimak za njih. Na zvaničnim dokumentima, vlasti su upisivale prezime Čeko, a u zagradi je bio zabeležen čuveni nadimak.

    2. Stručnjaci koji su istraživali Principovo poreklo, navode još jednu zanimljivost – utvrdili su da su se Gavrilovi preci u 18. veku doselili iz Grahova Crnogorskog u Obljaj, i da su se tada prezivali Jovićevići. Tada su promenili prezime u Čeko, jer su u turskoj službi radili kao graničari, koji su, dakle, sačekivali prolaznike i putnike. Princip im je bio nadimak.
      PS. za moderatora: Zasto mi skidate komentare koji su istorijske cinjenice?

    1. Zasto se ne divimo Dimitrije Tucovicu,Danilo Kisu,Bogdanu Bogdanovicu, itd…nego hvalimo nekog koji je na kraju krajeva bio ubica i sa negovim delom pokrenuo prvi svetski rat – pa da li je bilo veceg baksuza od njega u celoj srpskoj historiji?

      1. Mile, da li znaš kakav je spomenik Bogdanović napravio u Jasenovcu? Cvet na masovnoj grobnici stotine hiljada žrtava genocida!? Bogdanović (komunistički gradonačelnik Beograda) je bio, jugosloven – komunista. Jel znaš da su obe te ideje mrtve i da nigde, sem u izdajničkom delu Srbije ne smeju da se pomenu, akamoli veličaju?

        1. “ Jel znaš da su obe te ideje mrtve i da nigde, sem u izdajničkom delu Srbije ne smeju da se pomenu, akamoli veličaju?“ NARAVNO! Jer su takvi kakvi ste vi, dosli do vlasti, pa onada PROMENILI istoriju.

  1. Kakvo junacko delo? Sto je mentalno nestabilni bubuljicar, koji inace nije ni bio gradjanin niti drzavljanin tzv srbije bez ikakvog razloga ubio tog Ferdinanda, i onda su zbog toga poginuli koliko bese, 70% muskih stanovnika tzv srbije, jel to? Alal vam.junacko delo kojim se ponosite. Pa nauciste li bar nesto iz tog dogadjaja? Mrka kapa, a? Pa znam.

    1. Konačno neko pametan! Kakvo junačko delo?!? Gavrilo ubio trudnu ženu i njenog muža, a ona je to naše pretke jako skupo koštalo!

    2. Naucili,naucili da ko nas jasi previse,uzmemo mu glavu!
      Ajd’ sad jasi,pa da se „vidimo“
      Ima Gavrila kolik0 ti srce zeli!

    3. Zasto „tzv srbija“(jos i malim slovoma)…?
      Mrznja nikog nije odvela na pravi put…

  2. „Kadife i svile nek nestane draž.
    Jauk i groblje je narod moj.
    A sjajna prošlost je laž.
    Moj narod nije steg carski što se vije,
    nego majka obeščašćena.
    Znoj i sirotinja i mržnja što tinja
    u stidu zgarišta i stena.“

  3. Drvar je sada „pod kapom“ HDZ-a, BiH i njenog lidera (a Dodikovog nazovi prijatelja) iz zapadne Hercegoviine, Dragana Covica. A ovi neka se udaraju u „junacka prsa“ do mile volje. Sve je laz oko Dodika i AV.

    1. Terorista je terorista u svim narodima sveta. Ali pošto je naš terorista i „zemo“ to ga po automatizmu u čini junakom. Nemam nameru da vređam ili da utičem na tuđa uverenja, samo javno priznajem da je ova izjava, ako je tačna, poprilično naopaka i glupa. Mada priznajem da to svi narodi sveta rade. Mada to ne abolira pomenutu glupost.

    1. Junačko delo kao i sva srpska. Pobiti iz zasede i pobeći. Tako su i svi Karađorđevići radili.

  4. Da su se Gavrilu otvorile karte i „dogodila ljubav“ u punom značenju tog pojma, pitanje je da bi se toliko destruktivno junačio.

  5. Dečak je ubio princa. Fakat Vučiću, fakat je da regrutuješ nove dečake za patriotsku smrt po meri tvog grotesknog patriotizma.

  6. Jel bi tebi frajeru bilo junački da ti neko ubije trudnu ženu, a? Razmisli malo pre nego što kreneš da podilaziš nepismenoj masi, koja više voli krvave nego ljubavne priče. Stid me je što me ovaj predstavlja, mada nije moj predsednik, dalje od mene „junače“.

  7. Suludi potez Gavrila Principa kostao je Srbiju vise od 40 procenta stanovnistva koja se nikada od toga nije oporavila.

  8. U WW1 je izgubilo 17 miliona ljudi, osakaceno 22 miliona… Srbija je ostala maltene bez pola stanovnosta, unesrecena cela planeta… Satana srpka u vojnoj uniformi je naterao decake , na celu sa detetom od 17 godina Gavrilom da( u cilju osvajanja „stare srpske zemlje Bosne“) izazove tu svetsku klanicu, ubivsi prestolonaslednika velike imperija, Austrougarske.
    Zar je to junastvo?! Zalosna vam majka psihopatska, za vas jeste, jos u vama plamti sizofreni plam o zauzimanju
    starih srpskih zemalja ..citav je Balkan vas, ludaci razulareni…nekad kao bilo vase? A ciji ste vi, sotone? Sta je nekad bilo rimsko, tursko, bizantsko, ugarsko, barabe?..

  9. Ha ha on posetio kuću Gavrila principa,patriotu koji je život dao za Srbstvo.Da je živ Gavrilo vučko bi mezzo naj.na svetu

  10. Dva jahaca( apokalipse srpskog naroda) malo jaca sede iza upravljaca… Duet za ,medjunarodnu Mrznju i Sahrane…

  11. Nećemo nikome da dozvolimo da izvrće istoriju, da od žrtve pravi dželata, a od srpskog naroda krivca za ono za šta nikad nije bio kriv.

  12. DA saberemo šta smo imali do sada
    jedan dečak od 17 godina podmetnut da puca od britanske obaveštajne službe i skrene pažnju nemačke koja se već spremala da uđe u Belgiju čime bi počeo Prvi svetski rat
    Neizmernom glupošću Karađorđevića „srbija se saginjati neće“ svugde se ističe da je stradalo 60 % muškog radno sposobnog stanovništva ali niko ne spomiwe decu žene civile stradale od metaka ili bolesti
    Nije taj nepromošljeni blavac bio uzrok Prvog svetskog rata nego samo povod koji je mogao da bude izbegnut da nije budla bila na prestolu Kraljevine Srbje

    Ko slavi Princima. SVi brozovi i miloševićevi zločinci koji su isto tako gurali golobradu decu da ginu da bi oni se dočepali ili ostali na vlasti

    Nažalost Brozovi i Miloševićevi zločinci su i dalje apsolutna većina u Stradiji uvek spremni da žrtvuju novu decu dok se oni kriju u opljačkanim stanovima sa opljačkanim penzijama

  13. Apis jos jase…opet cemo u nove bitke… za Republiku Srpsku Bosnu, da je ujedinimo sa majkom Srbijom, sada vas Ronhil Mile i Vucicu pederu vode u nebesku slavu, za krst casni i slobodu zlatnu!

  14. Molim nekoga da nam objasni zasto je nas Predsednik sve cesce , zvanicno i inace, sve cesce u neposrednom drustvu sa tim Dodikom? To je nesto apsolutno nenormalno i neshvatljivo, jer taj Dodik nije clan ni jedne politicke partije u Srbiji, nije nikakav srpski selebriti, sportas, umetnik, poslovni covek? Neshvatljivo, pa ni opozicija ga ne komentarise, stranci takodje. To sto je srpske nacionalnosti je neprihvatljivo, jer imamo hiljade istaknutih Srba sirom sveta, pa Vucicu ne prave stalno drustvo, a pogotovo iz susedne Bosne, gde su ljudi svih nacija u velikim problemima. Sta je nasao Vucic u ovom liku? Smesni a i protuzakonito . stalno skupa, drzavne sesije, ceremonije, otvaranje fabrika u Srbiji, nelegalne posete Bosni.. uvek zajedno njih dvojica.. sta misle njihove supruge, deca, kolege, saradnici?

    1. Idu izbori pa imas milion glasaca I vise koji su iz bosne I krajine a zive u srbiji I rade po javnim preduzecima,dok su srbi iz srbije preko

  15. Kaze, otvorice pogon u Drvaru. I ja kazem, sto im bacati pare, neka sami rade i zarade. I Obrovac je radio a da nikad nista zaradio nije.

  16. Čemu dobrom ima da se nada narod koji slavi teroriste?! Jad i beda dok je veka…

    1. Opet Muljivoje Radakoviqi, sa svojim „ekstravagantnim“ zaključcima, kada su Srbi u pitanju. Gospodine Muljivoje, zašto ste prestalli da koristite ćirilicu? Baš je bilo simpatično.

  17. Vala junacko delo terorizma gde je „junak“ ustrelio prestolonaslednika i trudnu zenu. Ono sto je zalosno je da predsednik Srbije u 21vom veku to naziva junackim delom. Ukratko , sramota.

  18. ako je nedostatak kucnog vaspitanja i drustvenog obrazovanja herojstvo onda mi i zasluzujemo da izdrzavamo Bosnu ,,ovako bez pitanja i pardona u odnosu na ovdasnji narod,

  19. Sta je tacno “herojsko” u onome sto je Gavrilo Princip uradio? Dalje, sta je dobro nastalo iz toga? I na kraju, da li politicka ubistva treba ohrabrivati ovakvim pohvalama?

  20. Tajna sluzba Carske Rusije je umesala ruke u Bosni i epilog je bio stradanje Srbije i njenog naroda.I mi sada proglasavamo Principa herojem pa da li smo mi normalni?

  21. Ubistvo trudne supruge Franca Ferdinanda, Cehinje, je kukavicki i sramni zlocin, greh i velika sramota

  22. Vucic gde podize svest Srba o junastvu koje je u ovom primeru diskutabilno tamo nece biti vise srba.Gavrilo je po danasnjim merilima bio terorita,a po tadasnjim junak.Sad koliko nas je kostalo to junacenje mi znamo po milionima mrtvih sad da li bi menjali istoriju da ti milioni budu zivi da ovaj bubuljicavi nije napravio to sto jeste .Pa normalno da je vrednije ljudski zivot nego bilo sta drugo.Dakle Vucic koji seni pred stranim ambasadorima velica principa da nije smesno bilo bi zalosno.Mozda hoce da nas povede u novi rat za istrebljenje srba ?

  23. Ako je terorista Gavrilo Princip srpski heroj, onda bugarski terorista Vlado Černozemski (alias Veličko Dimitrov Kerin) je takodje bugarski heroj.

  24. Gavrilo Princip je bio i ostace srpski junak i heroj, jer je u svoj drzavi branio slobodu od okupatora .

  25. Principa je vrbovao Apis koji je bio u službi austrijskih zaverenika čiji je cilj bio da sruše Ferdinanda, kao i evropskih sila koje su težile rušenju Austrougarske monarhije. Princip je bio sam marioneta, rodoljub zloupotrebljen od strane „Crne ruke“ kao terorista.

  26. Cilj te posete je da se dignu tenzije u BiH. Ne baš mudar potez. I Milošević je terao svoje i gurao prst u oko zapadnim silama, a ishod je poznat.

  27. Dok mi meljemo o proslosti prodje zivot a kriminalci opljackase sve i oterase cvet Srbije. Narode, zivot je jedan, razmisljaj o danasnjci i sutrasnjici, ako ti je ostalo jos malo zdrave pameti.

  28. Neće. Ne brini. Još će ići putem Gavrila Principa. Uskoro se pnvo otvara Zlatna Moruna, pa sešće ljudi, popiti po koju, dogovoriti se o svemu….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.