Vučić sa fon der Lajen: Srbija predano pristupa reformskoj agendi 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros u Pragu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen o situaciji u regionu, evropskom putu Srbije, realizaciji projekata predviđenim evropskim Planom rasta za Zapadni Balkan, kao i o ukupnim odnosima Srbije i EU.

U razgovoru koji je Vučić ocenio kao „odličan“, zahvalio je predsednici EK na „razumevanju i ličnom angažmanu kada je reč o napretku Srbije i celog Zapadnog Balkana na putu približavanja EU“.

„Posebno u oblastima ubrzanja socijalne i ekonomske integracije. Ponovio sam da Srbija predano pristupa svojoj reformskoj agendi, kao i da je ozbiljan i odgovoran partner EU u svim aktivnostima usmerenim ka izgradnji zajedničke i prosperitetne budućnosti za sve naše građane“, naveo je on na Instagramu.

Vučić se prethodno u Pragu, gde učestvuje na Regionalnom forumu o bezbednosti (GLOBSEC), sastao sa predsednikom Finske Aleksandrom Stubom.

„Odličan razgovor sa predsednikom Aleksandrom Stubom o aktuelnim globalnim i regionalnim dešavanjima, kao i o unapređenju bilateralne saradnje Srbije i Finske“, naveo je Vučić.

Srpski predsednik dodao je da postoje veliki neiskorišćeni potencijali, posebno kada je reč o ekonomskoj saradnji.

„Naglasio sam i činjenicu da su nam svima u Evropi neophodni mir, razumevanje i jedinstvo kako bismo mogli da prevaziđemo ova turbulentna vremena i nađemo zajednički interes u daljem razvoju i napretku naših država i naroda“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari