Vučić i Hjun o investicijama 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic/FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika ministra spoljnih poslova Republike Koreje Ćo Hjuna, koji mu je uručio pismo predsednika Mun Đeina.

U pismu korejskog predsednika se, između ostalog, navodi da je pod izvanrednim vođstvom predsednika Vučića Srbija napravila sjajan napredak u ekonomskom razvoju i da zato korejske kompanije pokazuju veliki interes za poslovanje u Srbiji i stvaranje partnerstava sa srpskim kompanijama.

„Od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1989. godine, naše dve zemlje su kontinuirano jačale političke, ekonomske i kulturne veze. Nadam se da u narednim godinama možemo i dalje da širimo obostrano korisnu saradnju“, navodi se u pismu predsednika Mun Đeina.

Zamenik šefa korejske diplomatije je, s tim u vezi, istakao veliki interes da kompanije iz te zemlje učestvuju u koncesiji beogradskog aerodroma, kao i za uspostavljanje direktne avio-linije između Seula u Beograda.

Vučić je izrazio zahvalnost korejskim kompanijama koje su već investirale u Srbiji, ne samo na otvaranju novih radnih mesta, već i na prenošenju radne etike srpskim radnicima, ističući i da je Koreja bila svojevrstan model za ekonomske reforme u našoj zemlji.

Srpski predsednik je takođe zahvalio na korejskim donacijama u visini od šest miliona dolara, a posebno na nesebičnoj pomoći za odgovor na migrantsku krizu.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je, zarad bližih odnosa Srbije i Koreje, neophodno realizovati više međusobnih poseta na visokom nivou.

Takođe su izrazili nadu da će se situacija na Korejskom poluostrvu stabilizovati mirnim putem i kroz dijalog, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari