Vučić: Usaglasili smo pitanja nestalih i interno raseljenih i ekonomska pitanja, otvorili temu ZSO

Ostavite komentar


  1. Za postizanje sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Pristine treba mnogo kompromisa sa obe strane, a pitanje je da li je na to Pristina spremna.
    Takodje je pitanje odnos gradjana i javnosti u Beogradu i Pristini na kompromisna resenja.
    Cini se da i u Beogradu i u Pristini ocekuju nemoguce.

    1. Mislim da je tu zackoljica i da kasnije zbog tih opstina kada budemo izlazili iz EU a ne zna se sta nosi dan sta noc , mozda i pre toga kazu Laku noc uza Srbijo , posle dogovora oko opstina , pa Vi udjite a Vi nece moci jer cese pojavit komesar koji ce reci Ee pa sada treba recimo , na primer Vojvodina ili deo gde je gospodin Zukorlic ili ko zna sta sve takvima moze d apadne na pamet , imaju snagu imaju moc .

      1. Cecka, dobro prognoziras i s pravom ocekujes da ce doci vreme da Srbija bude ono sto i treba da bude: Republika Srpska Sumadija( sad je zovemo Uza Srbija). Jer nisu nase ni Vojvodina ni Sandzak ni Kosovo ni Istocni deo koji je bugarski, kao sto znamo. Tek tada cemo biti svoji na svoma.

    2. gradske samouprave uopste ne ucestvuju u pregovorima. Vesic nije u delegaciji. Nego vlada Kosova i vlada Srbije +

    3. Jasno je Evropskoj zajednici da ova dva „pregovaraca“ nemaju nikakav legitimitet i da njihov potpis ne garantuje izvrsenje potpisanog.Ovo je samo zamajavanje dok u Pristini ne dodje vlast Vojsa Osmani i u Beogradu neko ko ce imati podrsku gradjana ali na stvarnim izborima.Kriminalci uvek na kraju izgube kad tad SIGURNO.

      1. Ja sam siguran da bi sadašnja opozicija na poštenim izborima imala opet maksimalno 20%, dok bi Vučić imao oko 40%. Ne kažem da je Vučić dobar ili bilo šta, samo govorim da većina naroda ne podržava ni jedne, ni druge, ali i da opoziciju sa Đilasom na čelu mnogo ljudi ne može da prihvati.

    4. Intenziviraju pravno obavezujuću normalizaciju a Briselski sporazum nije prošao skupštinsku proceduru? Tema KiM uskoro pred skupštinom, najavljuje Vučić. Krajnje je vreme da se Briselski sporazum , koji je pred finalizacijom – dostavi poslanicima skupštine na javnu debatu-raspravu, da vidi narod šta tamo piše, kakav status je dat Kosovu odredbama (15) sporazuma (Kosovo dobilo sve državne atribute)? Nije u redu da se osam godina sprovodi Brisel. sporazum a da nijednom o njemu nije raspravljala skupština? Sporazum je prihvaćen od Srbije na osnovu usmenog tumaćenja političkih predstavnika, a ne na osnovu suštinskih odredbi dokumenta?

    1. U ovo tmmurno vreme , Covek se retko od srca nasmeje, ali zahvaljujuci Osobama kao sto je G, Milan, da u jednoj recenici opise sto 91, 3 % Srba misle i osecaju, je umetnost. Pozdrav za G Milana i Njemu slicnim, posle njegove recenice balavljenje o uspehu gubi na tezini

    2. Ne potcenjujte ni Cestitke Izraelu sto nam je priznao Kosovo! Pa prst u oko planeti za selidbu Ambassde u Jerusalem! Malo ko to moze! Pa šamar Zaharevoj( Lavrovu)! Pa saradnju jos jacubrzu i bolju sa Kosovom? Malo li je?

  2. Jel to Hoti spustio loptu? (i promenio ploču… uprkos nezadovoljstvu koje dolazi ovih dana iz Prištine, na njegovo ponašanje)

  3. Ne znam da li neko primecuje ovu novinu. Sad se slazu oko „sveobuhvatnog resenja“,a mi dobro znamo da to njihovo znaci priznanje nezavisnosti ! Ili ja ne shvatam ovo kao nesto dobro,ili se sve krece u pravcu priznanja KiM kao nezavise drzave!? Slutim da ovo nece,ako se nastavi,izaci na dobro.I ako bude tako krenuce kampanja kako je ovo nesto super.

    1. Može kampanja da krene koliko hoće, ali za takvo važno pitanje će biti obavezan referendum ili će narod izaći na ulice, jer je barem 80% građana protiv. Ko pokuša da prizna Kosovo, potpisao je sebi izopštenje iz političkog života Srbije. Iako nisam od onih koji pljuju Vučića za sve, već malo realnije sagledavam stvari, pa mislim i da ima dobrih aspekata njegove vladavine, prvi bih glasao protiv priznanja. Možemo im dozvoliti sve, ali direktno priznanje nikada, jer se vremena i granice menjaju kroz istoriju…

  4. mada smo priznali de fakto Kosovo, omogucili im samostalnu vojsku, policiju, granicne prelaze, katastar i clanstvo u MMF, SB, MOK, FIFA…..samo smo hteli da zamolimo, ako moze, u dogledno vreme, bilo kada, da se razmotri, eventualno, bar malo…..“otvaranje teme“ koju smo onomad potpisali….ako se secate…a ako ne, nema veze, nije ni tako vazno, drugi put, znamo i mi da je to suplje i besmisleno….ali eto….zbog nase javnosti…i tako to…hvala unapred u svakom slucaju

      1. Meni je tesko da poverujem da ima jos oni koji veruju av. Setite se kada je nesto dobro uradio za Narod SRB: Za svoje poslusnike i familiju da ali pitanje glasi ZA NROD SRB:Posle svakog potpisa, pregovora je jedno ponizenje vise za Narod.

    1. Uz OSTRO UPOZORENJE EU “ nasem Aci “ povodom “ hipoteticne najave “ o preselenju Ambasade R . Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim koje nas udaljava od ulaska E. U . ( sa svim vrednosnim , materijalnim i mirovnim prednostima prednostima za nas i buduce generacije . . . ako ih bude )

  5. Ne lazi vise narod kakva bre zajednica Srpskih opstina kad u papiru sto si potpisao u Vasigtonu nigde se to pitanje ne pominje?

  6. Bitno je da svi shvate da mora da se razgovara da bi se uklanjale međusobne barijere, da bi se sačuvali mir i stabilnost, što nije uvek lako zbog težih političkih prilika u pojedinim delovima našeg regiona.

  7. Ipak Vucicu treba staviti masku na mozak,a ne na nos.Jeste nas,ali ,ali ne moye on dalje od stiropara.To ga Nikolic nije naucio, i treba da bezi dok je vreme.On se izgubio u svojim parama,a ne u potrebama srba

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.