Vučić i Putin o statusu Rusko-srpskog humanitarnog centra

Ostavite komentar


  1. Susret Vucica sa Putinom donece pozitivne stvari i od ogromnog je znacaja a i konacno ce RSHC dobiti diplomatski status sto se i ocekuje od Srbije.

  2. Amrikancima smeta to sto su Rusi u nasoj zemlji i sto su izgradili u saradnji sa nama humanitarni centar.Ma mogu da se ljute koliko zele, taj cenatr ostaje u Nisu. Mogu i oni da izgrade jedan u Novom Sadu recimo.

  3. Ne znam zašto Amerima to toliko smeta kad je centar humanitarnog a ne vojnog karaktera???

  4. Vazno je sto se konstantno radi na nasem odnosu sa Rusijom, koja je uvek uz nas kada se resavaju neka teska pitanja. I ovaj problem oko humanitarnog centra ce se sigurno resiti, jer su Rusi razumni i nece praviti dodatne probleme Srbiji.

  5. Krajnje je vreme da se na to pitanje stavi tačka. Predugo u javnosti traje polemika raznih domaćih i stranih političkih aktera po tom pitanju.

  6. Mislim a siguran sam da sam u pravu da Srbiji nije potreban Rusko-srpski humanitarni centar jer je Srbija vec, kako je Vucic izjavio idealno sredjena zemlja pa me cudi da joj je potreban takav humanitarni centar i jos da treba da putuje u Rusiju da bi sa Putinom resio status istog.Ako je vladajucoj garnituri potreban takav humanitarni centar onda je suvisno razgovarati i resavati njegov status koji ne bi trebao da bude diplomatski.

  7. Ipak je Rusija, sta god i kako god, sprecila dva velika problema koja bi imala visokosezne posledice po sve nas, blokadom rezolucije o Srebrenici i sprecavanjem ulaska KIM u UN. To je ipak dovoljan pokazatelj da i ako zastupa svoje interese, ipak je i nas prijatelj.

  8. Matvijenko je istakla da se nada da će predstojeća Vučićeva poseta planirana za 19. decembar dati novi podsticaj razvoju rusko-srpskih odnosa, jer će se tom prilikom potpisati veliki broj dokumenata o bilateralnoj saradnji, koji su u pripremi.

  9. Centar je aktivno učestvovao u nekoliko opreracija pružanja pomoći Republici Srbiji, kao i akcijama u otklanjanju posledica vanrednih situacija na teritoriji BiH i Grčke.

  10. Moskva je više puta pozvala Beograd da reši ovo pitanje. Reč je o potrebi da se obezbedi nepovredivost prostorija RSHC-a i njegovih vozila, da se odobri imunitet nad imovinom, arhivom i korespondencijom centra.

  11. @Vladeta Janković: to ce znaciti da ce teritorija tog centra biti teritorija Rusije.

  12. Kao stalna članica SB UN Rusija ni u jednom od sledeca tri slučaa NIJE ISKORISTILA PRAVO VETA I SPRECILA UVODJENJE SANKCIJA:
    1-Prve sankcije koje su se odnosile na zabranu izvoza oružja u tadašnju SFRJ uvedene su 26. septembra 1991; 2- Zatim je 30. maja 1992. Savet bezbednosti UN usvojio je Rezoluciju 757 o SRJ, kojom se Srbiji i Crnoj Gori, koje su označene kao glavni krivci za rat u BiH, uvode OSTRE SANKCIJE.
    3- Krajem marta 1998. Savet bezbednosti UN usvojio je Rezoluciju 1160 o uvođenju embarga na izvoz oružja u SRJ u cilju podrške miru i stabilnosti na Kosovu.
    To kako smo ziveli pod sankcijama samo mogu da zaborave pileci mozgovi sa slugeranjskim mentalitetom.

  13. Nisam rusofil međutim smatram da bi im trebalo dati diplomatski status uprkos pritisima kojima je izložena naša vlada od strane Amerike. Kao neutralnoj zemlji bilo bi nam u interesu, a Moskva i Vašington neka nastave sa međusobnim prepucavanjem samo što dalje od nas.

  14. Koliko god da pripadajamo Eu, ne možemo uzeti makaze i preseći sve veze koje Srbi gaje sa Rusima još od Vizantijskog Carstva. Amerikanci našu istoriju ne razumeju, za razliku od zemalja Unije.

  15. Ovo je samo idealan Target za Nato,a Nišlije naivne,sve od Niša,pa do banje,svi pijani od laganje!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.