Vučić i Rama o srpsko albanskim odnosima

Beogradski bezbednosni forum pod nazivom "Da li će demokratija preživeti krizu svetskog poretka?" održaće se od 12. do 14. oktobra

Ostavite komentar


  1. Dva najbrojnija naroda Zapadnog Balkana ce kroz dijalog naci resenje da se obezbedi mir .

  2. Dobro bi bilo da Srbija sa svima moze da bude u prijateljskim odnosima, sto i pokusava.

  3. Od dijaloga i dogovora Rame i Vučića, zavise budući oidnosi Srba i Albanaca u regionu.

  4. Mi se trudimo da odrzimo mir i stabilnost sa komsijama i verujem da svet to vidi i ceni.

  5. Veoma je važno da se odnosi između Albanije i Srbije podignu na viši nivo kako na političkom a posebno na privrednom nivou što bi rezultiralo dobrom međusobnom trgovinskom razmenom.

  6. Odnosi u regionu u znatnoj meri zavise od odnosa Srbije i Albanije, tako da je veoma važno i dobro da predstavnici vlasti obe zemlje što češće razgovaraju i da se dogovaraju.

  7. Širenjem dobrosusedske saradnje i jačanjem odnosa između Srbije i Albanije obe strane samo mogu biti na dobitku.

  8. Veoma je važno održavati dobre odnose na ovako visokom nivou. To je jednostavno preduslov da se vremenom normalizuje i odnos među običnim građanima i smanji mržnja.

  9. rama dolazi da razgovara o srpsko -albanskim odnosima a javno podrzava projekat Velike Albanije i trazi od srbije da prizna kosovo.

  10. Uspon odnosa Srbije i Albanije je evidentan i očekujem da pored političkih krenu i bolji ekonomski odnosi.

  11. Susreti premijera Vučiča i Rame pokazuju da nam je krenulo na bolje u medjusobnim političkim odnosima.

  12. Rama će se izgleda kultivisati jer je video da bahaćenje koje je činio više neće niko tolerisati.Nadajmo se da će nova runda razgovora kao i sve naredne konačno biti iskrene i za dobrobit oba naroda.

  13. Mozemi pomisliti koliko koshta mrzhnja. To je idiotski luksuz. Koshta u zhivote ljudi, sudbine pa i kolosalni novac…

  14. Neka je konačno došlo vreme medjusobne saradnje i uvažavanja,oba naroda vape za boljim i mirnijim životom sve ostalo je propast koju smo osetili ne tako davno.

  15. Samo neka se susreću i pričaju, ima tu pomaka i to dobrih , za nabolje izmedju Tirane i Beograda.

  16. Svakako je to mnogo bolje nego da se prepucavaju i prave tenzije medju narodima i državama.

  17. Ja prosto moram da se složim s prisutnim SNS-botovima. Bravo, momci i devojke! Svaka vam je na mestu!

  18. Mi zaista dajemo sve od sebe da poboljšamo odnose sa Albancima i sigurno je da će značajan pomak se dogoditi posle ovog foruma.

  19. Mi ćemo se uvek boriti za poboljšanje odnosa sa Albanijom,moramo sa njima imati dobre odnose i unapređivati ih konstantno.

  20. Srbija ce se uvek zalagati za mir jer joj je dosta bilo rata i zrtava,smatram da se moze doci do zajednickog resenja dijalogom bez vrsenja pritiska drugih zemalja.

  21. Srbi bi trebalo da pocnu da se izvinjavaju Albancima za sve sto su im napravili od 1912. do danas. Spisak je poduzi. Tek nakon toga, ako oni prihvate izvinjenje, mozemo nastaviti sa razgovorima. Nazalost, Srbija na vlasti ima premijera, koji nema kredibilitet, jer je na vlast dosao zahvaljujuci kradji na izborima, tako da on ne moze predstavljati Srbiju.

  22. Vec mnog su nasi politicari, A.Vucuc trudio za bolji odnos . Da Bog da da dostignemo!

  23. Odnosi Srbije i Albanije su od velike važnosti za očuvanje mira i stabilnosti na Balkanu, ma koliko mi to ne hteli da prihvatimo ovo je činjenica.

  24. Naravno da svaki razgovor donease neki pozitivan rezultat, tako da opravdano ocekujem da ce nakon novog susreta Edi Rame i Aleksandra Vucic doneti pomeranje naravno u pozitivnom smislu izmedju odnosa Albanije i Srbije.

  25. Da bi opstao naš narod na Kosovu na njihovim ognjištima Srbija mora da razgovara i pregovara sa Prištinom, da bude mudra i da vaga svaki dogovor, ali neće dozvoliti da bilo ko gazi po nama i da nas ponižava.

  26. Moto Srbije je razgovor sa svima jer se razgovorom veoma često dolazi do rešenja naizgled nerešivih problema. Odnos Vučića i Rame u mnogome će odrediti mir i stabilnost u regionu, kao i bolju i veću razmenu dobara dveju zemalja.

  27. Sigurno je da samo Evropska perspektiva i saradnja može rešiti probleme regiona pre svega ekonosmski i privredni razvoj a to je i uslov za trajnu političku stabilanost.

  28. Razgovor dva veoma vazna politicara u cilju resavanja svih problema u citavom regionu…

  29. Nadam se da ce i albanska strana konacno shvatiti da je jedini uslov za napredak mir na Balkanu.

  30. Pre svega moramo srusiti predrasude da bi doslo do poboljsanja srpsko albanskih odnosa.

  31. Sa srpske strane postoji velika zelja da dodje do poboljsanja odnosa sa Albanijom.A potrebna je obostrana zelja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.