Vučić i šef diplomatije Saudijske Arabije o jačanju političkog dijaloga i ekonomskoj saradnji 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Zorana Jevtic/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije, princom Fejsalom bin Farhan al-Saudom o jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

Saglasili su se da ima prostora za unapređenje ekonomskih veza Srbije i Saudijske Arabije, budući da su po obimu i kvalitetu daleko ispod mogućnosti, saopšteno je iz Predsedništva.

Al-Saud je rekao da je poslovna zajednica ključni činilac u izgradnji mostova između zemalja, izrazivši interesovanje saudijske strane za jačanje saradnje pre svega u poljoprivredi i turizmu.
Vučić je uputio poziv poslovnim ljudima i investitorima iz Saudijske Arabije da ulažu u Srbiji i da razvijaju zajedničke projekte sa srpskim privrednicima.

On je zahvalio al-Saudu što je svojim prisustvom uveličao skup posvećen 60. godišnjici Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, čije principe Srbija i Saudijska Arabija, kako je rečeno na sastanku, poštuju i slede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari