Vučić i Vučević položili cveće u spomen-parku u Malom Orašju 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u spomen-parku u Malom Orašju na mestu gde je pre godinu dana stradalo šest osoba, objavljeno je danas na njegovom nalogu na društvenoj mreži Instagram.

„Sa najdubljim pijetetom odajem poštu nevinim žrtvama bezumnog pohoda koji je iza sebe ostavio očaj, tugu i pustoš. Kao roditelj, osećam ogroman bol zbog izgubljenih života i delim patnju porodica koje su ostale bez najvrednijeg blaga, bez svoje dece“, napisao je Vučić.

On je da poručio da država neće dozvoliti „zločin bez kazne, pobedu zla nad pravdom i zverstva nad čovečnošću“.

U spomen parku u Malom Orašju venac je danas položio i premijer Srbije Miloš Vučević.

U masovnom ubistvu u Duboni i Malom Orašju, selima kod Mladenovca i Smedereva, na današnji dan pre godinu dana ubijeno je devet mladih osoba i 12 ranjeno.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu kojom je Uroš Blažić optužen za teško ubistvo, a pripremno ročište pred početak suđenja zakazano je za 23. maj.

Grad Smederevo organizuje danas komemorativni program u Malom Orašju.

Program u znak sećanja na žrtve će početi u 11.00 sati u Ravnom Gaju, u selu Malo Orašje, a tokom njega će, pored ostalog, biti prikazan dokumentarni film „Nebeska družina“, sa svedočenjima o životu, uspesima i talentima ubijenih mladića.

U znak sećanja na žrtve biće odigran memorijalni turnir u fudbalu na terenu kraj mesta zločina, koga organizuje FK „Ravni Gaj“, sa ciljem prikupljanja pomoći za nastavak oporavka povređenih.

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) pozvalo je medije da program obustave u 22.32 sati, kada se masovno ubistvo dogodilo.

Do masovnog ubistava u Duboni i Malom Orašju je došlo dan nakon masovnog ubistva u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari