Vučić: Investicije EBRD u privatni sektor su više nego dobrodošle

Žužana Hargitaj u oproštajnoj poseti kod predsednika Srbije

Ostavite komentar


  1. Moramo da idemo na par sa razvojem privatnog da se razvija i državni sektor.

  2. EBRD je, samo prošle godine, investirala 1,3 milijarde evra u Zapadni Balkan. Prioriteti banke u regionu su jačanje privatnog sektora, promocija tranzicije ka zelenoj ekonomiji, kao i jačanje transportne povezanosti unutar regiona.

  3. Veliki je ovo uspeh našeg predsednika Vučića koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoja naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za našu državu.

  4. Dobro je što se razvija privatni sektor, ali treba ulagati i u državna preduzeća.

  5. EBRD je ,nogo pomogla Srbiji i Zapadnom Balkanu. Nadam se da će tako biti i u budućnosti.

  6. Zajednički projekti Srbije i EBRD bice od izuzetnog značaja za gradjane Srbije.

  7. Do sada se razvoju mallih srednjih preduzeća skromno pomagalo- finansijski, tehnički i proceduralno. Ovo će biti značajan pomak.

  8. Zahvalni smo odlazećoj direktorki EBRD za sve što nam je učinila tokom saradnje. Mnoge smo projekte realizovali uz pomoć EBRD.

  9. Očekujemo da saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i u buducnosti bude na zavidnom nivou i da u Srbiju stignu investicije koje ce doprineti privatnom sektoru.

  10. Odgovorno politikom, rado i trudom nasa zemlja ce nastaviti da ulaze napore u dovodjenju investicija. Uz pomoc Evropske banke uspeli smo da ostvarimo privredni rast na cega smo ponosni.

  11. Veliki broj stranih kompanija ulaže u Srbiji tako da svi fondovi koji se bave finansiranjem i investicijama imaju tu mogućnost da ulazu u Srbiju a Srbija mudrom politikom može izgraditi i infrastrukturu i druge projekte koji su od važnosti za nasu državu

  12. Država je pomogla građanima i preduzećima, a to je dobro zbog ekonomskerast i sstabilnost države.

Ostavite komentar


Politika

"Most na Ibru neće biti otvoren, akteri napada u Banjskoj će morati da odgovaraju": Šta poseta NATO zvaničnika donosi Beogradu i Prištini? 9

„Most na Ibru neće biti otvoren, akteri napada u Banjskoj će morati da odgovaraju“: Šta poseta NATO zvaničnika donosi Beogradu i Prištini?

Prilikom posete Beogradu i Prištini, pomoćnik generalnog sekretara NATO, Boris Ruge je predsednika Srbije podsetio na obavezu procesuiranja odgovornih za napad u Banjskoj, dok je predsednici Kosova naglasio da je potrebno uzdržati se od jednostranih poteza poput potencijalnog otvaranja mosta na Ibru. Dok isticanje Banjske predstavlja ponavljanje postojećih zahteva Zapada, zbog stava NATO prema Prištini most na Ibru najverovatnije neće biti otvoren, smatra Miloš Pavković iz Centra za evropske politike.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.