Vučić ispričao kad, kako i zašto se čuje sa Putinom, isprovociralo ga pisanje lista Nova 1Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se kasno sinoć povodom teksta lista „Nova“ i u objavi naveo kada, kako i zašto razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Povod da Vučić reaguje je naslovna strana lista Nova „Gruško brzo napustio Srbiju, Putin nije hteo da se javi Vučiću“.

Portal Nova.rs primećuje prenoseći Vučićevu objavu da je do nje došlo pre nego što će se list pojaviti na kioscima-

Vučić je na Instagramu podelio naslovnu stranu sutrašnjeg izdanja i napisao:

„Sve što je napisano predstavlja ordinarnu laž. Želim da obavestim građane da imamo veoma korektne odnose sa Ruskom federacijom, da nisam pokušao, nijednom, da razgovaram sa Putinom, ali mi je interesantno kako oni koji se zaklinju u tobožnje zapadne vrednosti, ali kad je u pitanju napad na vlast u Srbiji, za manje od 24 sata postaju najveći Rusofili. Toliko o principima. Nego, pitam ih i očekujem odgovor, kada i preko koga sam izrazio želju da razgovaram sa ruskim predsednikom, a pošto znam da se to nije dogodilo, nadam se jednom malom izvinjenju? Ne meni, već građanima koje su obmanuli.

P.S. Kad god je predsednik Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo, moj odgovor je bio pozitivan, kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsednikom Putinom, njegov odgovor je bio pozitivan“, napisao je Vučić u objavi koja je odmah postala glavna vest na provladinim medijima.

U štampanom izdanju lista Nova.rs, u tekstu na koji je reagovao Vučić, između ostalog piše da je tokom sastanka predsednika Srbije sa Aleksandrom Gruškom, došlo do problema u komunikaciji, da je Gruško bio nezadovoljan i da je odlučio da otkaže prethodne sastanke i ranije napusti Srbiju.

Jedan od razloga nezadovoljstva, kako tvrde anonimni sagovornici Nove, je to što poseta Gruška, koji je zamenik ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, nije bila medijski pokrivena na odgovarajući način.

Kako tvrde izvori lista, Grušku je rečeno da je identična situacija bila i kada je Beograd posetila ukrajinska delegacija na čelu sa Olenom Zelenskom, suprugom predsednika Ukrajine, te da Srbija na taj način želi da pokaže da su svi dobrodošli, ali ne bi da izaziva ni jednu od zaraćenih strana.

Takođe, prema izvorima Nove, Gruško nije prihvatio objašnjenje da vlast u Beogradu nema uticaj gde će konačno završiti oružje proizvedeno u Srbiji.

Izvori Nove navode da to nisu jedini problemi u komunikaciji.

„Vučić je tri puta zvao Putina, ali on nije hteo da mu se javi. To je jedna vrsta poruke i svi je vrlo doboro razumeju. Bilo je pokušaja da se komunikacija popravi preko Aleksandra Babakova, zamenika predsednika Državne dume Rusije, ali to je bilo bezuspešno“, tvrdi izvore Nove u tekstu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari