Vučić iz Kotora: U EU nećemo pre Ukrajine, i ne za bar šest godina 1Foto: printscreen Pink

Znam da, niko od nas, neće biti deo EU pre Ukrajine. Kada ćemo i da li ćemo ući zajedno sa Ukrajinom to je drugi problem. Verovatno ćemo čekati još šest godina. Što je u redu. U vašim zemljama je EU popularna ali u mojoj nije toliko, rekao je predsednik Srbije Alekdsandar Vučić u Kotoru na samitu zemalja Zapadnog Balkana i EU, pod sloganom „Jedan region, zajednička vizija“, na kojem će se razmatrati Plan rasta za Zapadni Balkan.

On je rekao da smo vrlo  entuzijastični u vezi sa ovim planom.

– Nemam naviku da se posebno obraćam ikome u Briselu ali moram da kažem da ovaj promenjen pristup je dobra prilika za nas na Zapadnom Baklanu – naveo ej on.

Prema njegovim rečima, na ovim sastancima se priča o životima običnih ljudi i razvoju naših ekonomija.

– Verujem da smo do sad imali dobre razgovore i da smo se složili o većini stvari i par važnih stvari vezanih za Srbiju. Sada rešavamo probleme oko kojih moramo da se složimo. Nadam se da će svi ovde prihvatiti naše male zahteve koji su slični vašim zahtevima koji su nama predloženi – naveo je on.

Vučić iz Kotora: U EU nećemo pre Ukrajine, i ne za bar šest godina 2
Foto: printscreen pink

On kaže da deo dogovora o industrujalizaciji treba svima i svi će imati dobrobiti zbog ovakvih dogovora.

On se nada dobrim razgovorima u Sarajevu, sledećeg puta kada se budu sreli.

Samit u Kotoru otvorio je jutros premijer Crne Gore Milojko Spajić, koji je poželio dobrodošlicu liderima Zapadnog Balkana.

Na događaj su, osim lidera i ministara iz zemalja regiona, pozvane i partnerske organizacije, kao što su Savjet za regionalnu saradnju, Evropska banka za obnovu i razvoj, Evropska investiciona banka, Svetska banka, Transportna zajednica, Atlantski savez, Energetska zajednica, Fondacija za otvoreno društvo, ReSPA, GIZ, visoki predstavnici Evropske komisije i drugi.

Sastanku lidera regiona će prisustvovati evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji i pomoćnik američkog državnog sekretara zadužen za Evropu i Evroaziju Džejms O’Brajen.

Vučić se pre početka Samita zahvalio Crnoj Gori na gostoprimstvu i dodao da očekuje dobre razgovore na Samitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari