Vučić iz Njujorka: Biće razočaravajućih vesti 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je medijima u Njujorka povodom sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija zakazanoj za četvrtak, na kojoj bi trebala da bude izglasa Rezolucija o Srebrenici da će tokom glasanja biti razočaravajućih vesti po pitanju stava nekih država.

„Dobili smo podatke, i biće, naravno, razočaravajućih vesti po pitanju stava nekih država od kojih nismo očekivali da nam zabiju nož u leđa, ali očekivali smo velike pritiske i znali smo da će biti promene stavova. Ćutali su sve vreme, ali su se priklonili onima koji su veliki i jaki“, izjavio je predsednik novinarima u Njujorku

Dodao je da veruje da će mnogi koji će da glasaju „za“ da se pravdaju kako to rade zapravo za naše dobro, aludirajuću na mogućnost galsanja uz obrazloženje.

„Daće obrazloženje zašto su glasali za uz onu praznu priču da se ne spominje kolektivna odgovornost, odmah posle toga očekujte pokušaje umirivanja situacije. Imate tu desetak zemalja koje neće ni sebi moći da opravdaju svoj glas i zašto su glasali protiv svojih srpskih prijatelja“, obrazložio je.

Vučić je posebno istakao ulogu koju su imali amandmani Crne Gore na Rezoluciju nazvavši je „prljavom“. Napomenuo je da ne misli na Crnu Goru u celini i dodao da su oni „nečiji potrčko“, ali da će o tome više govoriti u svom obraćanju nakon sednice u četvrtak.

„Prljavu ulogu su odigrali crnogorski amandmani, i tu ne mislim na celu Crnu Goru, naravno. Oni su nečiji portrčko mi zanmo i čiji, a o tome ću preciznije govoriti u petak“, kazao je.

Predsednik je dodao da svakako postoje zemlje koje će prema njegovim rečima „izdržati pritiske“.

„Paradoksalno je da će sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija da otvore Nemci, da nam ponovo sude, ja ću odgovoriti i uzvratiti na svaki udarac, a imaćemo dovoljno prijatelja koji će se pokazati u četvrtak uveče“, objasnio je.

Vučić je najavio da će svoje prvo zvanično obraćanje po pitanju toka sednice u četvrtak biti u petak kada će detaljnije govoriti ovom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari