Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za TV Prva naveo da ako u Brisel ode Aljbin Kurti, a nema predstavnika Srbije, s obzirom na to da će biti drugi evropski zvaničnici, Srbija je onda u problemu „a ako ne odemo onda znam kako će to da izgleda“, te da odluku još nije doneo.

Naveo je da nije problem da ode ali da mora biti jasno da formiranje Zajednice srpskih opština ide ispred svega.

Vučić je naveo i da delu opozicije koji ga kritikuje za izdaju nije dovoljno što je „bezbroj puta ponovoio da Kosovo neće priznati“, već što ovi (Zapad, prim.nov.) neće odustati od stolice u UN.

„Mi od 2011. ljudi… Uzmu da čitaju pa vidite da ništa ne znaju… Vidite carinski pečat. To je sporazum iz 2011. koji je gospodin Stefanović… Borko Stefanović potpisao sa Editom Tahiri. I onda idu i to govore ljudima na čije emocije mogu da govore, jer su svi emotivni kada je u pitanju Kosovo“, naveo je on i ponovio optužbe da je bilo plana da se demonstratni ulete u Skupštinu.

O izborima

Izbora neće biti dokle god „može da ih ne bude“, te da „ima opozicije koja će da traži ili neće da traži izbore, proveru legitimiteta“, te da ne bi voleo ali da ne isključuje mogućnost parlamentarnih i predsedničkih izbora ove godine.

„Izbora ako bude biće“, naveo je takođe Vučić.

Komentarišući pisanje lista „Nova“ rekao je da ne razumeju da je Srbija slobodarska zemlja i da ambasadori ovde ne utiču ni na sastav Vlade.

Rekao je da će tako biti dokle god je on predsednik Srbije i da se „smeje na budalaštine koje čita i o kojima sluša“.

U Srbiji, smatra, postoje oni sa „mentalitetom kmetske duše“.

Vučič je naveo da predsednički izbori zbog njegove visoke popularnosti zavise od njegove odluke, kao i da ambasade žele izbore da bi se SNS spustio na 35-37 odsto, kao i da bi se pojačao uticaj nekih ambasada da desničarke stranke se podignu na 5 odsto, a SPS na 15 odsto, kao i da „evropski blok“ plus Jeremić i Ponoš imaju 20-22 odsto, a manjine i ostali 8 odsto.

SNS bi onda morao da vlast formira sa nekim od „evropejaca“ i da uđe u sukob s ostalima, te rekao da je cilj ambasada i stranaca da ovde vlada haos.

Rekao je da žele da situacija bude sličan onoj koja sada vlada u Crnoj Gori i da stranci žele „da malo ovaj sa ovim, malo onaj sa onim“ ide u koaliciju.

„Ovde se to sada ne dešava jer sam to uspešno uspeo da raskrinkam. Ono što sam video posle Skupštine nije blizu ovoga, nije bilo predaleko, a sad ide suprotno od toga“, rekao je on.

Naveo je da nije kao pretnju video socijalističku kampanju „Žene su zakon“ ali da nije shvatio smisao toga i dodao se njegovoj stranci mora „skidati žensko biračko telo“ jer „žene žele sigurnost i stabilnost“ i da je u redu to činiti u toku kampanje, ali ne i nekoliko meseci nakon preuzimanja vlasti.

O klanu Belivuka

Dodao je da postoji i kriminalni deo navijača koji je tražio da se prekine sa istraživanjem Skaj telefona u Beogradskoj areni.

Komentarišući iskaz Srđana Lalića u slučaju Belivuk-Miljković, odnosno njegov iskaz da su hteli da nameste ubistvo Danilu Vučiću, rekao je da je vršena priprema i da je klan Belivuka imao veze sa medijima i stranim službama i da je sve bilo pripremano da se pokaže da ako je neko ubijen se kaže da je to rat klanova.

„Gospodin Lalić je saradnik-okrivljeni i on ne sme da slaže, zna da jedna laž odvodi direktno u zatvor. Rekao je da su mom sinu hteli da nameste ubistvo čoveka kojeg su oni ubili. Zanimljivo da to gotovo niej bilo vest u tajkunskim medijima jer sve palo u vodu, kao oko Jovanjice. Mislim da je važno da ljudi u Srbiji znaju da nemam kuće i vile u inostranstvu, nemam ih ni u Srbiji. Nemam nikakve interese niti sam učestvovao u operacijama niti za Jovanjicu ili išta što ima veze sa kriminalom. Želim da bude predsednik upamćen po onome što je uradio“, rekao je predsednik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari