Vučić: Izjave pojedinih crnogorskih političara izvrtanje stvarnosti i bezobrazluk 1Foto: Printscreen/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne zna šta je pretnja Crnoj Gori kada neko iz Srbije kaže da nije lepo što su priznali deo njene teritorije, navodeći da su izjave pojedinih crnogorskih političara izvrtanje stvarnosti, istine i bezobrazluk.

Neki žive da prave kampanju protiv Srbije. Je l’ treba da dignemo spomenik onima koji su priznali nezavisnost Kosova, upitao je Vučić na konferenciji za novinare u Budimpešti.

Baš me briga ko će da uđe u Vladu Crne Gore, mene interesuje položaj Srba, kao predsednika susedne, prijateljske zemlje, rekao je Vučić i dodao da se nikad nije mešao u sastav vlade druge zemlje.

Znate, mnogo smo srećni što ste priznali nezavisno Kosovo. Šta da neko traži Ulicinj, Rožaje, Plav i mi prihvatimo, a ako nam zbog toga ne pošalju cveće i mašnicu, reći ćemo da nam pretite, ilustrovao je on.

Vučić je tu situaciju uporedio sa Kosovom i Aljbinom Kurtijem „koji čini sve da izazove sukobe, nemire“.

Uvek su krivi Vučić i Srbija, jer ne priznaju Kosovo. Sve je inverzija, zamena teza, dvostruki aršini… Čime je zaprećeno Crnoj Gori. Sve najbolje želimo, mi smo prijateljska, bratska država, samo nemojte da nam zabranite da pitamo šta je sa 30 odsto Srba, rekao je Vučić.

Najavljujući sutrašnju posetu Atini, Vučić je rekao da će tema biti evropske integracije Zapadnog Balkana, ali da čeka da vidi koje su druge teme.

Vučić ističe da ne zna zašto je pozvan na sastanak u Grčkoj.

Jedna od tema će biti evrointegracije. Ne bi oni mene zbog toga zvali, a otkud znam zašto su me zvali. Čak i da znam, ne bih o tome pričao. Čak i ako znam, ne mogu da govorim o tome, dogovor je da o tome ne pričamo, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari