Vučić kao kralj Dragutin 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Đorđe Milićević, zadužen za odnose s dijasporom, izjavio je danas u Arilju da bi građani trebalo da budu zahvalni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću isto kao kralju Dragutinu koji je pre osam vekova podigao u toj opštini crkvu posvećenu Svetom Ahi.

„Kao što kralju Dragutinu dugujemo zahvalnost za ovaj prelepi hram, tako danas veliku zahvalnost dugujemo našem predsedniku Aleksandru Vučiću zbog svega što čini u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa“, izjavio je Milićević na proslavi Dana opštine Arilje, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Milićević je poručio građanima Arilja da mogu da budu ponosni na svoje poreklo s obzirom na to da u svom mestu imaju crkvu koja je „starija od Amerike, ali i od većine zemalja članica današnje Evropske unije“.

„Svi mi Srbi, pripadnici smo jednog ponosnog i slobodarskog naroda i građani jedne od retkih slobodnih i suverenih zemalja u današnjoj Evropi“, istakao je Milićević.

Ministar se saglasio sa predsednikom Opštine Predragom Maslarom koji je istakao u govoru da Srbi nisu genocidan narod.

„Nikakve sramne rezolucije izglasane pod stravičnim pritiskom zapadnih sila neće na nas staviti žig zločinaca, niti će ugušiti naš slobodarski i državotvorni duh“, poručio je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari