Vučić Kifu: Što ste menjali granice 2008. godine? 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Pa, što je menjao granice 2008. godine, upitao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na izjavu britanskog ambasadora u Srbiji Denisa Kifa koji smatra da rasprava o mogućoj podeli ili promeni granica Kosova, razgraničenju ili razmeni teritorija između Kosova i Srbije, mora uzimati u obzir sva pitanja, rizike i cenu, koje te teme otvaraju.

„Za Srbe je donelo ogroman rizik i cenu to što ste menjali granice 2008. godine, što ste urušavali Srbiju 1999. godine, a za to ćete da nađete opravdanje u humanitarnoj katastrofi, i što ste menjali opet granice 1991. godine, 1992“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u austrijskom Alpbahu.

„Svakih 10 godina, kada to vama odgovara, vi možete da menjate granice, a kada neko drugi, koga se to tiče, nešto pokuša da uradi mimo vašeg znanja, onda komentarišete da će platiti cenu i da je visok rizik“, dodao je Vučić. Kako javlja RSE, on je upitao je i „koliki je rizik ukoliko do dogovora ne dođe“ i konstatovao da, suštinski, zamrznuti konflikt ne postoji, jer se, „zapravo samo čeka ko će na koga da udari“. Vučić je rekao i da „želi da veruje da je Kif imao dobru nameru“.

„Ali, čekam da dobijem odgovor što ste menjali granice 2008. godine i što ste u roku od nekoliko dana priznali nezavisno Kosovo suprotno Rezoluciji 1244“, poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari