Vučić ljut na Zapad zbog Kosova i Izveštaja EK

Diplomate povodom stava srpskog predsednika o potezima Kvinte i EU

Ostavite komentar


  1. Problem je sto je Zapad ljut na Vucica zbog neispunjenog obecanja o zakljucenju pravno obavezujuceg sporazuma do kraja 2018. Zna se ko kome daje pomoc, a EK je u najnovijem izvestaju zrazila svoje nezadovoljstvo stanjem demokratije u Srbiji. Jednostavno, sredstva za jacanje demokratskih institucija se koriste za ucvrscivanje autokratske vlasti. Uskoro ce doci predstavnik EU koji ce na osnovu zahteva opozicije izdiktirati vlastima sta traba da urade ne demokratizaciji drustva I kako da pripreme posteen izbore. Secate se Gonzalesa 1997? Cak je I Milosevic, iako nije bilo candidature za clanstvo u EU, podvio rep I nalozio da se donese lex specialis!

  2. Ništa novo. Samo je u poslednje vreme nešto ljući i uvređeniji. Kritike su učestale, a njegov ogromni ego to jednostavno ne može da podnese. Došao je kraj medenog meseca sa „zapadnim prijateljima“.

  3. Ne daj bože da bude ljut na sebe jer je on taj koji je zakuvao takav izveštaj

  4. Sve to njegovi vajni prijatelji,a nasi dusmani,ga vuku za nos godinama i sprdaju se sa njim i Srbijom.Dobro su ga izradili Taci i Haradinaj i njegovi frendovi,kao malo dete

  5. Nemože u ime celog naroda da se okrece Rusiji.Može on,Nikolić i slićni…Izbroje koliko ste ga samo danas puta objavili.Neizbežan kao zaćin…

    1. Nego treba da se okrene onima koji su nas bombardovali i okupirali Kosmet, uvode takse od 100 posto, hapse srpske policajce i ruskog pripadnika KFOR-A? Nismo valjda baš toliki mazohisti?!

      1. Zapad i Evropska Unija su najveci donatori u Srbiji – preko tri milijarde evra u zadnjih desetak godina – u opremu za bolnice, laboratorije sirom Srbije, donacije za izgradnju domova za stara lica, postrojenja za preradu otpadnih voda, sisteme za obradu otpada….

          1. A Rusi su nam pomogli…? Kad ono bese, podseti me? Nesto ne mogu da se setim posle cara Nikolaja 2 za vreme 1. Svetskog rata! NIKAD BRE!!! I oni svoj interes gledaju. Samo vicu “bratja bratja”! Ma sta ja imam od tog grljenja i zabijanja noza u ledja kad god nam je pomoc trebala. Zbrisali sa KIMa, zbrisali iz Bosne, samo nas huskaju al nista ne cine konkrrtno!

          2. Ja se pitam kad ce Srbi poceti da broje koliko su oni unistili i opljackali toga po Bosni i Hrvatskoj. Npr. Masine iz sarajevskog Unisa su poslije pronalazene u Zastavi u Kragujevcu. Da ne pominjem Arkanove konvoje kamiona i ostalo.

  6. …oprosti mu Bože, ne zna ni šta radi niti šta priča – teško nama…………….

    1. Zna on odlicno, a i njegovi drugari. Srbi mu ovo maltretitanje nece oprostiti.

  7. Zaista neodgovorno ponasanje Zapada! Da smo mi uveli sankcije Pristini oni bi nas razapeli na krst! A kada su u pitanju Albanci onda nema veze kada se Srbiji i nasim ljudima nanosi nepravda!

    1. Ekonomski odnosi Srbije i Kosova su zadnja rupa na svirali za EU.Ako Srbiji odgovara ovakav odnos koji gradi prema Rusiji to je vec problem jer je EU prilicno ulozila po Srbiji.Ne zaboravite i razne donacije.Isto tako veliki broj srba zivi i radi bas u tim „neprijateljskim“zapadnim drzavama.Broj takvih u Rusiji je beznacajan.Pa narode-biraj.

      1. Naravno kao i sve u nasoj Srbiji i ovo je „ili ili“ volimo da idemo u krajnosti pa to ti je,koliko puta do sada je bila ova prica,nas EU kritikuje,mi kao sa Rusima Kinezima,pa se narod popali,rusi su nasa braca,pa ovi drugi ako su braca sto ti sinovi rade na zapadu itd,sto volimo da se svadjamo pa to je cudo.Ova prica ce trajati do kraja Juna,pa ce eto EU biti nasa prica,posto su za Jul neke druge price.

    2. Pa kakva nepravda sad? Pa vi ste uveli sankcije Sloveniji kraj 80ih. Nije valjda sad to akt nepravde odjednom? A ionako ste vec navikli na to, pa bili ste pod sankcijama celog sveta?

  8. Бумбар је, децо, био љут на кишу,
    на пчеле што росу сишу,
    на широк пут,
    на сунцокрет жут…

      1. Evo, da dodam i ja ponešto:
        “…Kad ga žulji cipela,
        On cipelu tuče,
        Tad ga ruka zaboli,
        Pa onda jauče.

        Kad mu dadu jabuku,
        On bi hteo šljiva,
        Kad mu pruže pogaču,
        Onda bi koljiva.

        Kad se malo ogrebe,
        Plače i zapeva
        „Jao, jao, pomagaj
        Izaće mi creva!“…

        1. Bio jednom jedan AV
          Kakav AV?
          Strašan AV
          Narogušen i ljut sav
          itd, sav

  9. I AV kao i Sloba hoce zbog ljutine da prestane da prima ambasadore SAD i zapsdnih zemalja?!

  10. I? Jos se nije ni odljutio, kad pljaaaaas: fridom house….. Zaredale samarcine…

  11. Samo jako, predsednice. Kd Evropa ispuni nase uslove, onda ulazimo u EU. Ne damo nase zlatno doba da oni ubiru plodove. Vrati im sve radnike sto su dosli ovde iz kvinte da zaradjuju.

  12. Gospodine predsedniče, pošaljite vi njima drugare iz Savamale, pa neka onda vide sa kim imaju posla.

  13. Kad politicar samog sebe ,a posredno,tretira i drzavu kao krpu,onda,zapadnjacima samo ostaje da njime brisu briselske podove

  14. Vučić na nekoga ljut?
    Nebitan. Jedini za kojeg Zapad misli da može da im obezbedi priznanje Kosova i kao mnogo puta pre Zapad opet greši.
    Preveliki zalogaj izdaje i za Vučića. Ako pokuša popovi će da mu dođu glave i povedu narod. Vidimo već uči ruski znači znamo gde beži i traži azil. Ne bih voleo da budem u njegovoj poziciji sada. Glava mu je na panju a da i sam nije svestan toga.

    1. To mu je pokriće za svakodnevne brifinge, jer mu ruski predaje osoba koja dolazi svakodnevno iz ruske ambasade u Predsedništvo da joj ovaj preda raport.

  15. To je sve i Milosevic radio,dok je Vucic bio ministar za informisanje.

  16. A Zapad se potresao. Žao im je. Baš su se rastužili. Ne znaju kako da odobrovolje nikada jačeg, bržeg i boljeg. Jednog i jedinog. Neponovljivog i bezgrešnog.

  17. Pa lepo si rekao kako stalno ucis al tesko nama dokads, a svetskim politicarima se gace tresu od tvoje ljutnje, vise neznas sta pricas

  18. dobro je .tako je i Milosevicev pad poceo kada je poceo da se ljuti na zapad

  19. Vucic je ljut ??? Vucic treba da podnese ostavku i pravac Padinska skela !!! Zivo zlo Srbije.Ne daj ga boze nikome normalnom!!!

  20. Srbija moze bez zpada i najveci strah licemerne eu je okretanje srbije totalno ka istoku jer ce tada najveci promet tobe mora preci preko srbije i ona ce tada biti u stanju da diktira a evropa ne zeli da slusa nikog vec samo da krade od ostalih preko licemerne otimacke politike ucena!

    1. Pre bih rekao da je Zapad sve češće kritičan prema predsedniku Srbije, jer još uvek nije ostvario ono zbog čega je došao.

  21. AV je ljut na zapad zato što ga nisu pozvali da prisustvuje
    obeležavanju saveznika dana D!
    da se slika sa predsednicima za svoj foto album
    i novine koje ga mnogo vole!

  22. Izvestaj je sasvim tacan. Vucic misli da njih moze da laze kao nas. Rusija mu ne samo da nece dati pare, vec ce mu ih i uzeti, kao sto vec uzima u Nisu. Tako, da neka se ne ljuti previse. Glupo je da se ljuti na sopstvenu stetu.

  23. Od ljutnje nema nista. Da je zapad hteo da pomogne Srbima po pitanju Kosova, pomogao bi jos 1999. a cinjenice su da je uz njihovu pomoc on otcepljen od Srbije.

  24. Naravno da je ljut, cela Srbija je ljuta. Jer niko ne zeli da reaguje kako bi trebalo. Na sve ovo do sada.

    1. Ja sam pomalo ljut samo na Vucica, zato sto jos uvek nije otisao sa pozicije koju trenutno pokusava da obavlja u penziju.

  25. Njegova ljutnja im dodje kao svrab na zadnjici….blam me takvog vladara.

  26. Sve samo „rekla-kazala“ niko ne zna šta stvarno AV misli i namerava…

  27. Šta kaže Evropska Komisija u vezi otimanja imovine Iliji Deviću u ATP Vojvodina, e toko nasilje mora isto da važi i na Kosovu i tačka…, pokažite Srbi da kod vas poštujete zakon oa onda tek pokažite za nepravdu na Kosovu….

  28. Pa to mu je poruka njegovih zapadnih prijatelja da su i oni ljuti na njega jer nije ispostovao dogovor.

  29. COVEK KOJI STIZE DA OTVARA LIDL NEMA VREMENA ZA PREDSTAVNIKA EU??

  30. Ako svi pametni u Srbiji znaju da kakav si, znaju to i političari kji su te jednom videli i čuli. Primetili su tvoju patologiju – egonarcizam – jer su to obrazovani ljudi. Pa im je trebalo da te iskoriste da priznaš novostvorenu albansku državu, „Kosova“, u čije stvaranje si i ti vredno učestvovao, a u službi kao potrčko tvojim dragim učiteljima, Slobodanu Milođeviću, Miri Marković i Vojislavu Šešelju.

  31. Naljutio se mladozenja na selo…da ne citiram dalje?

  32. pa kako da ne bude ljut…ja ne znam sto vi svi skacete na njega komentatori…videla bih vas na njegovom mestu…moge od vs bi potkupili, napali ucutkali itd…on jos uvek stoji na dve noge, nije izdao Srbe i nije odstupio od nasih principa

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.