"Očekujem Makrona krajem avgusta u Srbiji": Vučić o susretima sa evropskim liderma u Londonu 1Printskrin TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju medijima, nakon Samita Evropske političke zajednice, istakao da očekuje dolazak predsednika Francuske Emanuela Makrona u Srbiju „krajem avgusta ili početkom septembra“ i naglasio da je danas razgovarao sa više od pola evropskih lidera.

Vučić je na konferenciji za medije rekao da krajem avgusta ili početkom septembra očekuje predsendika Francuske Emanuela Makrona u Beogradu.

On je istakao da je u razgovoru sa novoizabranim holandskim premierom naučio da mu se prezime izgovara Šolf, kao i da je razgovarao sa Kirjakosom Micotakisom, Volodimirom Zelenskim, Donaldom Tuskom, Viktorom Orbanom i drugima.

Rekao je da su to bili dobri i sadržajni razgovori i nabrojao brojne druge državnike sa kojima se susreo.

„Izgledalo je sve kao NATO plus sastanak u kojem svi govore Ukrajina mora da pobedi i toje to. To je lepo ali ima i drugih zemalja sem Ukrajine“, rekao je Vučić i dodao da je sve bilo „Ukrajina mora da pobedi, Rusija mora da bude poražena“.

On je rekao da je pokušao da dovede do „uravnoteženog stava“ jer je to smisao demokratije, i dodao da „svi ljudi znaju šta se tačno zbiva i da imaju tajne službe koje ih izveštavaju šta se dešava na ratištu“.

„Takav je narativ, voz je krenuo, svi se sklone dok ne prođe i to je to“, rekao je Vučić.

Komentarišući kritike Aleksandra Jovanovića Ćute na račun potpisivanja sporazuma sa nemačkim kancelarom Šolcom, Vučić je rekao da je Ćuta izgleda „na vreme bio u Sava novi, dobar m im bio vinjak, kvalitetan“.

„Svake godine će da me sruše sledeći Vaskrs, sledeći Božić. To je sve u redu ali to može na izborima“, naglasio je Vučić.

Komentarišući reizbor Ursule fon der Lajen za predsednicu Evropske komisije, Vučić je rekao da je to dobro jer je ona racionalna žena jer sa njom „mže da se razgovara i da se rešavaju problemi“.

„Uvek su ovakve prilike dobre, jer možete da razgovarate sa svima i zaštitie svoju zemlju“, istakao je Vučić i dodao da se sada sprema za dolazak Šolca.

On je istakao da će se lično postarati da se postigne najbolji mogući interes za građane Srbije.

Komentarišući kritike povodom izjave da ga ne zanimaju procedure kada se radi o klima uređajima u GAK Narodni front Vučić je rekao „da ga slobodno gone, jer da smo išli po svim procedurama ne bismo mogli još četiri meseca da ih dobijemo“.

„Ovako u subotu uveče otiđite i vidite je l sve u redu ili nije, a ja nemam problem da im za sve budem kriv“, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari