Vučić sa Makronom: U EU nećemo ni sledeće, ni one tamo godine, ali to je naš strateški put 1Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za novinare sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom da je Evropska unija strateški put Srbije, ali da neće postati članica ni ove, ni sledeće, ni „one tamo godine“.

„Hoćemo li sutra ući u EU, ja nisam prevarant i lažov da kažem narodu da ćemo prekosutra. Ni ove ni sledeće, ni one tamo godine nećemo da budemo član EU. I da li su oni ludi za nama i oduševljeni, nisu. To je naš strateški put, nemamo kud drugo“, rekao je Vučić.

On je kazao da je Francuska uvek pružala podršku Srbiji u evrointegracijama, da je Makron podržavao da se Srbiji otvori Klaster 3 ili 4, a da drugi nisu, dodavši da za njega nisu važne tehničke, već suštinske stvari.

„Kad će ili neće videćemo. Suština je u tome da ja nemam pojma o tim birokratskim stvarima. Mene zanima kako mi da rešimo probleme oko zelenih koridora, oko jedinstvenog prostora za plaćanje, kako da rešavamo probleme koji mogu da doprinesu građanima Srbije“, rekao je Vučić.

On je istakao da je važniji paket koji je Makron doneo danas, te da se ljudima mora objasniti šta se stvarno dešava – da bez nuklearne energije neće biti struje u narednih 10 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari