Vučić se zahvalio Makronu na očuvanju stabilnosti na Balkanu 1Foto: Instagram / @buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u okviru Samita Evropske političke zajednice u Londonu i zahvalio se na njegovom ličnom angažmanu na čuvanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

„Srdačan susret sa prijateljem Emanuelom Makronom i razgovor o strateškim izazovima i perspektivama, kako našeg kontinenta, tako i Srbije“, napisao je predsednik Srbije u saopštenju na društvenoj mreži Instagram.

Vučić je istakao da se sa predsendikom Francuske složio da su „mir i saradnja preduslovi za svaki dalji napredak“, kao i da se zahvalio Makronu na „ličnom angažmanu kada je reč o očuvanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu“ i podršci Srbiji na evropskom putu.

„Razgovarali smo i o daljem jačanju bilateralne političke i ekonomske saradnje Srbije i Francuske i izneli očekivanja da možemo i više i bolje u mnogim oblastima koje bi doprinele privrednom rastu i boljem životu svih naših građana“, saopštio je Vučić.

On je naglasio da je ponovo pozvao Makrona da poseti Srbiju, a u obraćanju medijima rekao je da se ta poseta može očekivati „krajem avgusta ili početkom septembra“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari