Vučić razgovarao sa Meloni: Do kraja godine samit vlada Italije i Srbije 1foto FoNet/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je u telefonskom razgovoru sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni (Giorgia) dogovoreno da do kraja godine u Beogradu bude „održan samit vlada“ dve zemlje.

„Odličan razgovor sa Đorđom Meloni o geopolitičkim prilikama, situaciji u regionu, bilateralnoj saradnji i evropskom putu Srbije. Dogovorili smo se, ovom prilikom, da se do kraja godine održi samit naših dveju vlada u Beogradu“, napisao je Vučić na Instagramu.

Dodao je da Srbija izuzetno ceni saradnju sa Italijom, kao jednim od najvažnijih političkih i ekonomskih partnera, i zahvalio na podršci koju Italija pruža na putu Srbije ka Evropskoj uniji (EU).

Premijerka Italije je naglasila interes njene zemlje za očuvanjem mira u regionu, a predložene su i aktivnosti koje se tiču proširenja EU na Zapadni Balkan, napisao je Vučić.

„Zahvalio sam Đorđi Meloni na prijateljstvu i italijanskim investicijama u Srbiji, a dogovorili smo da razgovor nastavimo u četvrtak na Samitu Evropske političke zajednice, koji se održava u Londonu“, dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari