Vučić može biti i kandidat i premijer

Ostavkom premijera prestaje mandat celoj vladi, prema zakonu, ali nisu nužni vanredni parlamentarni izbori

Ostavite komentar


  1. Danas da premijer Srbije po članu 52 Ustava ima pravo da bira i da bude biran, odnosno da uđe u trku za predsednika i ne podnese ostavku na mesto predsednika Vlade. Kandidovanje ne znači istovremeno i izbor na novu funkciju .To je pitanje šta traži, bilo bi dobro ako to može, onda bi vršio dve funkcije. Verujem da će izabrati šta je dobro za građane Srbije.

  2. U Zakonu o borbi protiv korupcije nigde ne piše da neko mora da podnese ostavku da bi bio kandidat. A u Ustavu RS piše da svaki punoletni građanin RS ima pravo da bira i da bude biran.

  3. Mislim da Luter treba da se kandiduje i pokuša da bude predsednik vlade, države, stranke, po mogućstvu…. čekaj, čekaj. zar film nismo gledali već nekoliko puta ? Jesmo, znam kraj. Tužan je, tako da svima toplo preporučujem još jedno gledanje, bez obzira, da li su, ili ga nisu gledali.

  4. Bilo bi strašno loše da Vučić u ovom trenutku podnese ostavku, s obzirom na probleme sa Kosovom.

  5. Sve su to spekulacije šta bi bilo kad bi bilo, treba sačekati Vučićevu izjavu, a ne sumnjam da će se i u ovom slučaju poneti fer i korektno, pre svega prema građanima koji su mu ukazali veliko poverenje.

  6. On ne mora da podnese ostavku?????????, a Saša Janković mora. Nazadnjaci sram vas bilo. Mrš bre.

  7. “…tehnički bi onog trenutka kada bi postao predsednik morao da odredi rok od 30 dana da se izabere novi premijer", ILI bi praktično mogao da tokom jedne “burne crne noći” na hitnoj sednici Skupštine promeni Zakon o vladi i proglasi sebe i premijerom. Radi uštede na troškovima.

  8. Naravno Vucic moze da bude i PAPA ! A mogao bi da bude i lekar, pekar, apotekar i po potrebi babica. Ma on je SUPERMEN !!!

  9. Za šaku dolara je već krenula stranačka mašinerija u akciju. Uživajte u dobijenim parama od vrhovnog.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.