Vučić na Forumu "Pojas i put" drži govor 1Foto: Tviter/PredsednikRS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja posetu Pekingu, učešćem na forumu Pojas i put, na kome će danas održati govor.

Kako javlja RTS, prvi panel održava se na temu „Podsticanje povezanosti u cilju pronalaženja novih izvora rasta“, moderator je domaćin skupa, kineski predsednik Si Đinping, a na tom zasedanju govori i Vučić.

U uvodnom obraćanju kineski predsednik je rekao da će Kina nastaviti da se usredsređuje na infrastrukturne projekte, jačanje saradnje u domenu inteligentne proizvodnje i digitalne ekonomije, strategije koje pokreću inovacije. Skup se danas održava bez prisustva medija, tako da lideri mogu otvoreno da razgovaraju, navodi RTS.

Kineski lider će tokom dana prirediti radni ručak i drugo zasedanje na temu „Jačanje sinergija različitih politika i izgradnja prisnijeg partnerstva“, na kojem će prisustvovati i Vučić. Treće zasedanje biće posvećeno promovisanju ekološkog i održivog razvoja u cilju implementacije Agende UN 2030. Potom slede završna obraćanja, na kome će se uz još dva svetska lidera obratiti i predsednik Srbije. Predsednik Kine će, posle zasedanja, održati konferenciju za novinare čime će biti označen kraj drugog međunarodnog foruma „Pojas i put“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari