Vučić na oproštajnom prijemu u čast odlazeće kineske ambasadorke 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na oproštajnom prijemu u čast odlazeće kineske ambasadorke Čen Bo da se u Srbiji iskreni prijatelji ispraćaju sa setom ali i ponosom zbog časti i prilika da se ima takav prijatelj.

„Ambasadorka Čen Bo je za nas mnogo više od diplomatskog predstavnika Narodne Republike Kine, zemlje koja u Srbiji ima najveće moguće poštovanje građana. Ona je, pre svega, naš dragoceni prijatelj“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

„Planirali smo mnoge projekte zajedno, radovali se svakom kilometru puta i pruge, delili brige u teškim vremenima, slušali jedni druge sa pažnjom i uvažavanjem i uvek se oslanjali na podršku i partnerski stav velike NR Kine za sve što je Srbiji i njenim građanima bilo potrebno“, dodao je on.

On je rekao da je i kada je bilo najteže snažna posvećenost ambasadorke Čen Bo jačanju sveobuhvatnih odnosa Kine i Srbije, „uvek nosila njen lični pečat iskrene ljubavi i poštovanja“ prema Srbiji i njenom narodu.

Predsednik Srbije je rekao da je zato za ambasadorku Čen Bo Srbija druga kuća u kojoj više nije gost, već neko ko će ovde uvek biti dočekan sa radošću, poštovanjem i ogromnom naklonošću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari