Vučić na otvaranju Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2": Srbija treba da gleda svoj interes 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, povodom otvaranja Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje 2“ da u ovim vremenima Srbija mora da gleda svoj interes.

„Moramo da se trudimo, da radimo, da se borimo, kako bi naša dela govorila o nama. Bez teškog rada i posvećenosti nema ni rezultata. U ovim izazovnim vremenima moramo da gledamo svojhe interese, ono što možemo da učinimo za sebe i svoju decu, za našu Srbiju“, istakao je Vučić u poruci na Instagramu.

On je obilazeći bolnicu lekarima rekao da će im plate samo rasti.

Treba videti da li postoji mogućnost da Institut dobije i heliodrom

Bolnica „Dedinje 2“ ima 14.000 kvadratnih metara i u novu zgradu je uloženo 15 miliona evra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas lekare i osoblje Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ da se posvete tome da nestanu liste čekanja i zahvalio im za sve spasene živote.

On je na ceremoniji otvaranja novoizgrađene zgrade Instituta rekao da je zahvalan svim zaposlenima koji su rekli da su zadovoljni izgledom Instituta u vreme kad je teško čuti reči pohvale.

Rekao je da treba videti da li postoji mogućnost da Institut dobije i heliodrom.

Direktor Instituta Milovan Bojić je rekao da je ta ustanova konačno danas postala celovit sistem, dodavši da je potpuno srećan i ispunjen i da je do velelepne zgrade doveo napor države, ali i ljubav zaposlenih prema Institutu.

Bojić je istakao da je sa najmodernijom opremom „nebo granica“ i da će pospešiti prevenciju kardio-vaskularnih bolesti.

Prvi operacioni zahvat zakazan je za pondeljak, a u utorak će biti izvedena 21. operacija na otvorenom srcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari