Vučić na panelu u Njujorku: Istina nije jednostrana, nikad nije ni bila

Ostavite komentar


  1. Kafa ubijes 8000 civila sistematicno i ti civili su deca i zene, o da istina je jedna jedina

  2. Privedeni su svi osim onih koje trazi tuzilastvo BiH a gostuju svako malo kod Marica na hepiju

  3. Evo pitam i redakciju Danas, dali je iko od politickih zvanicnika u UN-u i celom Svetu osim Vučića, izjavio da ce posle ove rezolucije narod Srbije proglasit genocidnim? Niko osim Vučića, totalno pomracenje uma.

  4. A zasto smo mi godinama skrivali najodgovornije za zlocin? A zasto i dalje ne procesuiramo ljude koji su skrivili u pomaganju za sklanjanje ubijenih iz mesta u mesto (sakrivanje i sklanjanje leseva ubijenih), zasto i dalje ne procesuiramo ljude koji su direktno pucali u zrtve. I na kraju zasto velicamo zlocince i crtamo murale kao da su heroji? Zasto mi i dalje dozivljavamo zlocince kao junake i heroje. E, zato ide rezolucija da se to ne ponovi i ne velica zlocin.

  5. 100 Muslimana za 1 Srbina: Vučić je jedan od SRAMNO SKANDALOZNIH kosponzora za genocid u Srebrenici.

  6. „Borićemo se za istinu i niko nas neće ućutati“, zaključio je Vučić.

    Problem je to sto se TI i ta GAMAD oko tebe ne borite za istinu !
    NEKI su hapsili, privodili, izrušivali svakoga ko je bio individualno odgovoran za užasne zločine koji su se dogodili u srebrenici a TI si „organizovao mitinge podrske tim ZLOCINCIMA“ “
    To je ISTINA a dans zelis da „predstavis svetu kao da su SVI SRBI ISTI kao TI“ !
    E Boga mi NITI su Svi Srbi uvek bili kao Ti NITI su to danas i NEMA POTREBE da Ti branis i one Srbe koji NIKADA nisu bili kao Ti ili kao Ratko Mladic !

  7. Da nisi ti podsticao murale sa Mladićem po Beogradu i širom Srbije,da nisi puštao na medije, koji su pod apsolutno tvojom kontrolom,ratne zločince,da nisi ti i tvoji ljudi,negirao i prećutkivao ratne zločine i huškao narod protiv okolnih naroda,punio ga mržnjom i kaenofobijom,ne bi bilo ni rezolucije.

  8. Naprotiv Vucicu, istina je jedna i jednostrana, ni o cemu nema dve istine. A istina je da se u Srebrenici dogodio genocid, sto je utvrdio i potvrdio najmerodavnija pravna institucija sveta. Ne dolikuje tebi, kao bajagi nekakvog pravnika da tu istinu negiras, bez obzira na tvoje licne razloge.

  9. Aleksandar Vucic 1995 : „Ubicemo 100 za jednoga ! “
    1995 : Genocid u Srebrenici

  10. Jel i zaplakao? Da, individualci su počinili zločin. Da, na sudu u Hagu suđeni su za djelo genocida.
    Da, osuđeni su za genocid. Da, i dan danas njihovi murali „krase“ zidove uz podršku vlasti. Ne, nikad se službena Srbija nije ogradila od njih. Ne, nije kažnjivo razviti slike Ratka Mladića na stadionima. Ne, nije kažnjivo pjevati i pisati „nož, žica, srebrenica“. Ne, Srbija ništa nije naučila iz Haških presuda. Da, rezolucija o genocidu je neophodna!

  11. Malo je ljigavo da ti postavljas i odgovaras na pitanja majstore.
    A kad smo vec kod istine, zasto lepo ne objasnis narodu zasto si vodio kampanju protiv Olivera Ivanovica?

  12. Tzv tužilaštvo bih je inače profesionalna, nekorumpirana i respektabilna služba koja kriminal tretira bez obzira jesi li Srbin ili Hrvat. Razliku prave jedino ako su u pitanju Muslimani. Njih niti optužuju niti se trude pribaviti ikakve dokaze u postupcima. Ako slučajno Musliman bude osuđen, puste ga da pobjegne na liječenje u Tursku. Grohotom se smijem.

  13. „Srbija nikada nije ćutala o strašnim događajima koji su se dogodili, naprotiv. mi smo hapsili privodili, izrušivali svakoga ko je bio individualno odgovoran za užasne zločine koji su se dogodili u srebrenici. to govori o individualnoj odgovornosti ovih ljudi“, rekao je predsednik.
    Komentar: Aktuelnom predsedniku Srbije Aleksandar Vučiću gori pod nogama: On sam je deog tima „individualaca“ tog vremena koje je sam-licno urlao na ubistvo, masakar, genocid.

  14. 1. Međunarodni sud doneo presudu kojom je zločin u Srebrenici okarakterisao kao genocid, istovremeno oslobađajući srpski narod odgovornosti.
    2. Dodik priznao genocid 2007.
    3. Skupština Srbije donela dokument kojim se prihvata odluka suda.
    4. Srbija slavi osuđenike
    5. Ova rezolucija služi da se onemogući i kazni glorifikacija zločina i zločinaca. Kao što je to u Nemačkoj i Austriji, kada je veličanje nacizma u pitanju.
    6. Narod nije kriv. To piše i u amandmanima Crne Gore.
    A crkva i vlast treba da objasne kako i zašto nabacuju krivicu na narod.

  15. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na panelu u Njujorku povodom usvajanja Rezolucije o Srebrenici rekao da Srbija nikada nije ćutala o strašnim događajima u Srebrenici i osudila ih, te da mu nije jasan razlog donošenja ovog dokumenta.
    Komentar: Razumem Aleksandar Vučića kad kaze nije mu jasan razlog donošenja ovog dokumenta. Kao saucesnik tih zlocina genocidnih razmera, ne ocekuje se da razume.

  16. @ „Tako nekako“
    Na ovu temu ljudima se podize kosa na glavi a oci zasuze,dok se budale smeju.Velika je razlika izmedju ljudi i „ljudi“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.