Vučić na zasedanju generalne skupštine UN sa Trampom 1Foto:vikipedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će naredne nedelje,
tokom boravka u NJujorku na zasedanju Generalne skupštine UN, imati brojne susrete sa svetskim zvaničnicima, uključujući predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa.

Vučić je novinarima, posle otvaranja dela autoputa na pravcu Pirot-Dimitrovgrad do bugarske granice, rekao da će među njegovim sagovornicima biti predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, predsednik Egipta, šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov, verovatno i sa predsednikom Francuske Emanuel Makron i visoka predstavica EU Federika Mogerini.

Prema Vučićevoj oceni, otvaradnje dela autoputa je veličanstven dan i poseta NJujorku će samo biti još jedan način za utemeljivanje stabilnosti i sigurnosti.

Kada smo govorilo o kilometrima autoputa, podsetio je Vučić, govorilo da ništa neće biti gotovo do kraja godina, a nama je ostalo još 21, 5 kilometra neotvorenih na istočnom kraku.

Najavljujući radove, Vučić je rekao da će Niš biti središte, raskršće, što znači i dolazak većeg broja investitora u NIš, dok će se raditi i 31 kilometar „skupe deonice“ od Čačka do Požege.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je prisustvovao ceremoniji otvaranja dela autoputa, rekao je „da će biti nekakav predsednik, posle izbora u RS i BIH“.

Dodik nije želeo da komentariše navode opozicije u Srbiji na njegov račun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari