Vučić obišao radnike i gradilište nacionalnog stadiona u Beogradu: Drugi o ovome mogu da sanjaju... 1Foto: Screenshot/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom posete gradilištu nacionalnog stadiona da mnoge zemlje u regionu, ali i Evropi „mogu da sanjaju“ o tako velikim projektima kakvi su nacionalni stadion i akvatik centar.

„To je ulaganje u budućnost, pravljenje infrastrukture koja treba da nam decu vrati na sportske terene i zdraviji život i da ljudi mogu da uživaju u vrhunskim priredbama i manifestacijama“, rekao je Vučić.

On je, navodeći da su na gradilištu 172 radnika, istakao da će se na stadionu raditi u svim smenama, dok se na projektu EXPO radi u jednoj smeni.

Vučić je istakao da će se tokom razgovora sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) boriti da se uvećane penzije isplate mesec dana ranije.

„Verujem da penzioneri imaju razloga za radost jer će te uvećane penzije dobiti mesec dana pre nego što drugi dobiju uvećane plate“, rekao je Vučić.

On je dok je obilazio stadion pozdravio radnike, navodeći da su Srbije i iz Tadžikistana.

„Imate kolege iz Tadžikistana, neko mi reče da će da dođu neki iz Severne Koreje, odavde, odande, od svuda“, rekao je Vučić.

Prema rečima ministra finansija Siniše Malog, planirano je da na tom stadionu budu održane ceremoniju otvaranja i zatvaranja ispecijalizovane izložbe EXPO 2027.

Vučića su u poseti gradilištu, osim ministra Malog, pretili i ministar građevinarstva Goran Vesić i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari